Dagboek 2012

2012 is net begonnen. Buiten is het grauw en grijs en het regent een beetje. De katten liggen lekker te slapen en ik rij vandaag taxi naar een achterhoekse feest. 2012 is begonnen en wat gaat dit jaar mij brengen. 2012!

Na maanden hoesten (en ik rook niet) ga ik eindelijk naar de dokter op sterk aanraden van mijn vriendin J.  Meestal moet iemand mij wakkerschudden om dit soort akties te ondernemen. Waarom doe ik dit niet zelf? Ik hou ook Fido mijn rode kater in de gaten. Hij is oud en slaapt op een doos vol a4tjes terwijl er altijd hier fijnere slaapplekken op kussensn en stoelen te vinden zijn. Hij verzorgt zichzelf niet zo goed en slaapt en eet alleen. Gisteren schreeuwde hij raar en volgens mijn vriendin J had hij pijn of stress omdat zijn pupillen groot waren. Op dat moment was hij dichtbij het spuitje van de dierenarts. Maar nu loopt hij buiten en zijn zijn pupillen weer klein en reageert meer als een kat. En ik krijg de komende tijd de vraag waarop eigenlijk geen antwoord mogelijk is: wanneer is het tijd voor hem te gaan naar de Regenboogbrug? Wanneer moet ik hem laten gaan? Fido is oud en altijd al beperkend geweest in zijn leven. In zijn jongere jaren was ie meer hond dan kat.

Ik hou hem in de gaten en probeer het juiste moment (maar voor zoiets is nooit het juiste moment) aftewachten......

 

Eind Januari - Begin Februari. Oh zo koud en er wordt geschaatst. Echt koud.

 

18 februari

Fido is nu wat meer kat. Ik heb een nieuw plekje voor hem gecreeerd en daar is hij gelukkig wel te vinden. Hij ligt nu op een kussen in de boekenstelling. Sindsdien heb ik het idee dat hij zich gelukkiger voelt. Meestal zoeken katten de beste plek maar Fido is meer hond dan kat. Doof is ie wel maar hij slaapt zoveel en komt altijd haastig naar de keuken als ik in de keuken ben.

MIjn gedachten zijn bij een boek: mannen, geld en chocolade. Sindsdien kijk ik toch wat meer naar mezelf en mijn dromen. Nog altijd weet ik niet wat ik worden wil maar ik doe toch meer aan mijn dromen. Ik ben begonnen met harp spelen vorig jaar en nu leer ik een ABBA liedje en het lijkt alsof ik meer de magie van de harp zie. Noten leren en vertalen naar harp is zo moeilijk maar ik zet door! Ik leer het!

Ik denk ook aan verhalen schrijven. Dat wil ik toch weer meer gaan doen. Ik had ooit een idee maar dat is niet zo uitgewerkt. Inmiddels behoorlijk verouderd maar wie weet een update en veel werk eraan toch verfrissend. Mmm, toch even op het idee kauwen. Het begint bij namen.....

Inmiddels is de lente begonnen en ik geniet van de tuin waar allerlei planten en bloemen weer opkomen en gaan groeien en bloeien. Heerlijk Lente!

Vandaag Vrijdag de 13e  trakteerde ik mezelf op twee lekkere bananensoezen. Lang geleden kocht ik ze iedere zaterdag samen met een paar kranten. Ik ging dan naar huis en met een pot koffie en de soezen las ik urenlang de krant. Als ik nu een krant heb lees ik maar een paar minuten. Soms mis ik die tijd wel. Inmiddels werd ik misselijk van de eerste bananensoes. Ik kan er niet zo goed meer tegen maar toch werd nummer twee ook opgegeten. Meer dan 500 calorieen. En eigenlijk wil ik wat slanker worden. hihi, dit heeft niet geholpen.

16 mei

Een heerlijke sinaasappel gegeten. En je voelt je meteen gezond.

Maar sinds vorig jaar speel ik harp, heb er les in. Het is moeilijk om op mijn leeftijd te beginnen, a - muzikaal ik ben. De noten en het gevoel van zon instrument. Soms lukt het en soms niet. En juffertje-ongeduld die ik ben. Ik wil het meteen kunnen.

Maar heel langzaam komt de magie tot mij. Heel langzaam. Hele kleine stapjes. En heel langzaam gaat het steeds beter. En dan voel ik de liefde voor de Harp in mij stromen. Want hoewel het nog lang niet klinkt zoals mijn lerares dat kan, ik kom er wat meer naar toe.

Mijn Harp:

Elf Juni

Vannacht gedroomd dat ik mijn oude kat Truus (alweer enkele jaren geleden gestorven) weer zag. Ze kwam van buiten en was helemaal nat. Vreemd want zo'n kat was Truus niet. Altijd een hele beleefde kat, echt een dametje. Ze was zo wijs en liet zich nooit natregenen. Ik streelde over haar mooie natte vacht en opeens verplaatste mijn droom zich op een rare manier en ik had Loes een poes die doodgereden is die wel nat binnenkwam. Ze had -net als haar zusje- een hele mooie zachte vacht. Toen ik wakker werd vroeg ik me af waarom ik droomde over deze speciale poezedames en wat hier de bedoeling ervan was. Wat is de mening van deze droom?

zomer 2012

Jaren heeft ie alleen maar blad gemaakt maar al vroeg in het voorjaar zag ik al dat ie in bloei zal komen en inderdaad! Mijn berenklauw bloeit nu. Hij is oergroot en ik vind het prachtig!

Voor mij heeft deze plant veel geschiedenis. Ik nam een stekje mee ergens in de jaren 1990. Ik werkte toen voor een evenenenmentenbureau. Het duurde jaren voordat ie ging bloeien. Ik ging verhuizen en nam m weer mee ondanks de penwortel die deze plant kent. In het begin bloeide het en het werd jaren rustig rond deze plant maar hij doet het weer. Voor mij houdt het een betekenis in, een voorteken al weet ik niet nu wat het moet zijn. Voor mij is het een  plant die voor Overleven staat. Mijn ReuzeBerenklauw bloeit en ik vind het prachtig!

De reuzenberenklauw (Heracleum mantegazzianum) is een tweejarige plant, maar kan ook meerjarig zijn en behoort tot de schermbloemenfamilie (Apiaceae).De reuzenberenklauw kan, afhankelijk van de groeiplaats, in de lente in een paar maanden tijd uitgroeien tot wel 4 m hoog

2 Augustus

Zaterdag heb ik de berenklauw in de groene kliko gedaan. Inmiddels uitgebloeid zat ie tjokvol zaden die zelf graag ook zo'n grote berenklauw wil worden en dat kan niet in een klein tuintje. Alleen de holle stengel staat er nog.

Gisteren heerlijk met mijn Vriendin J. op terrasje langs het water in Emmerich gezeten. Heerlijk genieten. En lekker eten. Een echt vakantiegevoel.

Santi my kat houdt het goed vol. Al een paar weken is ze vol leven op een spuit die maar een paar dagen zou duren. Ze heeft een tumor bij haar hart zitten wat niet verwijderd kan worden. Ik hou haar in de gaten en verwen haar met lekkere dingen.

Dat taxiaanbestedingen is de doodsteek voor veel taxibedrijven. Alweer eentje in de buurt en daar reed ik juist wat ritten van. Die rij ik niet meer en dat steekt diep. Nu nog minder uren. En een goed taxibedrijf met fijne collega's terziele en daar ben ik goed ziek van. Ik hoop dat er nog iets aan een wonder gaat gebeuren maar ik vrees dat het nu alleen nog maar slechter gaat worden. Er zijn nu weinig taxibedrijven in de achterhoek over en de beste schijnen het eerst te gaan.

Gooische Vrouwen

Leuke serie. Ik heb de volledige dvd serie gekocht en kijk er nu voor het eerst naar en de film heb ik ook.

Martin praat tegen Cheryll maar die met haar gedachten ergens anders: Dan zegt hij:  "Hallo, Sta je aan"

Claire : "Cheryl ik zit me hier gewoon een potje plaatsvervangend te schamen. Ik heb echt helemaal geen behoefte om over de flexibiliteit van jouw kruis te praten"

Willemijn op een afvalclub: Als God had gewild dat dít lichaam louter gevoed zou worden door paprikas en wortels, dan had hij wel een konijn van me gemaakt!


Cheryl: ''Er is hier maar 1 mevrouw Morero, en dat ben ik. Is dat duidelijk, omhooggevallen gratenkut?''

Clair tegen Cheryl: Voor je het weet zit je in een rijtjeshuis met een tweedehands autootje, en dat willen we niet!""

Willemijn tegen voodoo: no say no pay

Cheryl: Als Remy nou niet lacht op onze bruiloft.
Martin : ach dan doen we toch wat alcohol op zijn speentje

Willemijn in de lingeriezaak met Cheryl; "Nee, als ik dit aandoe ben ik net een rollade"

Claire is dronken en stapt aan de verkeerde kant van haar auto in en zegt "Waar is mijn stuur!? Nou ja wat voor een auto is dit nou weer."

Tien Oktober

Vandaag nam ik afscheid van Santi

Deze zwarte poes met een wit befje had een tumor bij haar hart en uiteindelijk trok ze het niet meer. Al een paar dagen at ze zo slecht en ik kreeg haar niet meer aan de lekkere hapjes. Zo goed en zo kwaad als ik kon heb ik geprobeerd haar aan het eten te krijgen. Missie Mislukt. Maar wanneer beindig je zo'n leven. het is nooit het goede moment. De dierenarts kwam en bij de voerbak sliep Santi in en vertrok naar de regenboogbrug. Ze werd 12 jaar.

Ook Fido (16 jaar) was inmiddels een oud mannetje; dement en doof en met allerlei kwaaltjes. Meer dan tien jaar had ik hem als huiskat en feitelijk is hij de link van alle katten en andere dieren die ik had maar Fido was een aparte.

Spinnend met zijn kop in mijn hand vertrok hij naar de regenboogbrug. Hij was in 1 keer weg.

Als kat heb ik (gelukkig) alleen Buffy nog.

 

Het huis is zo leeg nu... en de tuin ook

November

Mijn homepage is al helemaal 2013 klaar. Alles staat al in gereedheid om de komend jaar in gebruik te stellen.

Dit moment is altijd leuk, nieuwe websets kiezen en dingen gereedmaken. Ook het menu is aangepast en 2013-proof.

De laatste twee maanden van 2012 begint nu. Terwijl een harde wind staat en het regent zie ik de rode bladeren van onze mooie Fluweelboom vallen. Buffy ligt binnen voor de kachel en staart in de vlammen. We krijgen veel regen.

Een kleine jongen komt thuis van school al jankend.
Wel”, zegt zijn moeder (van nature blond),” wat scheelt er”?
Ik heb een nul voor aardrijkskunde gekregen”,  zegt hij, ”ik wist niet waar Polen ligt”.

Verdorie”,  zegt zijn moeder, “hoe kan dat nou, geef me even de kaart van Nederland”.
Ze zoekt en zoekt maar vindt het niet en zegt: “Deze kaart is niet gedetailleerd genoeg,
geef me maar de kaart van Limburg”.

Na lang zoeken zegt ze: “Dat is toch onmogelijk, ik vind het hier ook niet en toch kan het
niet ver weg zijn want onze werkster komt uit Polen en ze is altijd met de fiets”.


 

NOOIT BIJ STIL GESTAAN!

HET GAAT OVER DE SHAMPOO DIE LANGS JE LICHAAM LOOPT ALS JE ONDER DE DOUCHE JE HAAR WAST.

WAARSCHUWING VOOR IEDEREEN - JE MOET DIT LEZEN.

 

Shampoo Waarschuwing!

Ik begrijp niet waarom ik dit niet eerder heb ontdekt!  Ik gebruik shampoo onder de douche. Als ik mijn haar was loopt de shampoo langs mijn lichaam naar beneden.Ik had echter goed op de waarschuwing op de fles moeten letten,

"VOOR EXTRA VOLUME EN BODY" Geen wonder dat ik ben aangekomen. Nou, ik heb de shampoo weggegooid en gebruik nu een vloeibaar afwasmiddel geschikt voor de vaat! Op de fles staat namelijk:"VERWIJDERT VET DAT OP ANDERE MANIEREN MOEILIJK IS TE VERWIJDEREN."

 

= PROBLEEM OPGELOST!

Aan het eind van November nam ik een kat uit het asiel. Het is zo moeilijk om uit al die katten iets te kiezen. Eigenlijk hebben ze allemaal iets speciaals. Ik kwam voor de een en ging met de ander weg. Een lieve witzwarte. Alles ging goed. In de auto ging ze rustig liggen in de bench en in de aparte "bij" kamer kroop ze weg maar kwam wel tevoorschijn toen ik haar met kattenstnoepjes verwende. Ze verkende de kamer een beetje en later lag ze lekker te slapen op een kussen in de schap. Ze at wat en deed weer een rondje en 's avonds ging de kennismaking met Buffy supergoed. Daar ben ik de fout ingegaan. Ik had de deur open en ging ff naar de wc en opeens was ze weg. Eerst denk je dat ze zich verstopt heeft maar toch heeft ze de pootjes genomen en is ze naar buiten gegaan. Ik vraag me af hoe ze dat wist.

Tja, en nu ben ik haar kwijt. In het begin at ze binnen en was supersnel weg en ik probeerde haar een paar keer met onaardige overredingskracht naar binnen te krijgen en nu is ze weg. Ze eet ook niet meer bij ons. Ik ben de buurt rondgegaan want ze moet gewoon in de buurt zitten. Maar ze laat zich niet zien en zeker niet vangen.

Nog altijd hoop ik dat ze in de "bij" kamer is, dat ik haar zie. Nog altijd kijk ik en hoop ... verwacht.... ze te zien maar het lijkt wel of ik haar voorgoed kwijt ben. Zo stom van mij. Ik vertrouwde haar teveel en deed ook net de verkeerde dingen om haar weer te vangen uit wanhoop. En ik vond het zo'n goede match tussen Buffy en haar en bij ons. Ik had er een goed gevoel over. Maar de dagen gaan voorbij en al die tijd is er geen spoor te vinden. en mijn rotgevoel blijft gewoon.

Ik hou amivedi en de dierenambulance in de gaten maar ze is te schuw. Ik blijf hopen maar toch neem ik nog dit jaar een andere kat mocht ze niet meer komen. Voor de witzwarte blijft de deur openstaan en mijn hart ook.....

14e

Inmiddels is Sita terug en bijna een week lang opgesloten geweest in het "bij"kamertje. In het begin verstopte ze zich maar na een paar dagen niet meer. Graag ligt ze op het kussentje op een burostoel en eet met graagte. Spinnen doet ze niet maar ze kruipt niet meer weg en eet goed. Nu mag ze gaan en staan waar ze wil al is ze naar mijn zin teveel buiten. Ik hoop dat ze meer contact zoekt met mij en de mensen in dit huis maar nu gaat ze haar eigen gang.

In mijn achterhoofd zit ik wel te denken aan nog een kat (nummer 3) die de brug tussen Sita en Buffy hoopt te slaan want Buffy is echt een thuishuiskat en Sita is buiten. Neem het me niet kwalijk maar er zitten zulke leuke katten in het Asiel in Haaksbergen. Ik kan gewoon niet kiezen,

21e, de dag dat de wereld zou vergaan....

Bijna namiddag en not altijd draait planeet de Aarde om de Zon heen.

Gelukkig draait Sita bij (de bange kat) Nog altijd bang maar ook nieuwsgierig. Dat komt wel goed. Morgen misschien naar buiten.

Ieder jaar maak ik kerstkaarten en vaak zijn ze speciaal maar dit jaar ging het helemaal niet. Hema had de boekomslag te donker afgedrukt en nogal veel van de omslag afgesneden en onze printer doet zo raar. Veel uren heb ik eraan gewerkt om dit jaar een boek kerst/oud en nieuw kaart te halen maar helaas door de printer is het gestrand. Ik had er zo genoeg van dat ik alles heb weggegooid en kerstkaarten heb gekocht; inmiddels zo orgineel voor mijn doen. Iedereen krijgt een kaartje van mij.

De laatste zinnen in deze dagboek..

Een fijn jaarwisseling en een geweldig goed 2013

Jaarwisseling

Geleidelijk loopt oud jaar ten
Einde, een nieuw jaar arriveert
Eerste ochtend met glinsterende
Dauw en glans van de ochtendzon.

Werken aan vrede in de wereld
Waar ieder leven baadt in warmte
Meedrijven op de golven van liefde
Verliefdheid tot ongekende hoogten.

Op mijn eeuwig levenspad wens ik
Ieder van ons een fleurig en kleurig
Jaar, zodat menig hart en ziel in vuur
En vlam staan; boeiend en inspirerend.

Een tijd vol schoonheid en vreugde
Kommer en kwel wordt beperkt tot een
Minimum, houden van jezelf en het leven
Samen vervullen van deze bijzondere wens.

Nieuwjaars gedicht door: Vrouwliefde

 

 

My private world exposed now
For what the heart will say
A journey into peacefulness
A thought for every day
 
The world in life revolving
And yet I know my peace
For I am but the catalyst
Of what my heart does seek
 
I write my words in earnest
I feel my spirit's peace
The burden of my journey
Becomes my heart's release
 
And so within this journey
Of what my soul shall need
I find my spirits energy
In planting my life's creed.
 
~ Francine Pucillo ~
Copyright June 26, 2007