Dagboek 2011

 

 

To life there is a purpose
In every season blest
To reap from all the bounty
Is always our life's quest
 
Our hearts and souls in earnest
As we gather what we reap
The gift of Mother Earth's reply
Each time through life repeats
 
The seeds we sow are plenty
We harvest what was given
Extolling to the virtue of
Gifts of new beginnings
 
Our spirits rise in glory
Our thanks for all we share
Each harvest is the miracle
Of what our hearts prepare.
 
~ Francine Pucillo ~
Copyright August 27, 2007 

 

 

 

  8 Januari
2011 is begonnen. De grote hoeveelheid sneeuw smelt nu weg en alle sloten zitten vol, stromen over weilanden heen, zelfs. Het waait nu best wel. En ik weid mijn nieuwe dagboek in. Mijn dagboek voor 2011. Het is zaterdag vandaag en ik ga zo roosjes maken voor de versiering van de buren.
 
   
15 Januari
Het water staat echt hoog. Hier zie je de kade in Zutphen waar je normaal de auto's kan parkeren. Ter vergelijking zal ik eens terugmoeten om foto's te maken van hoe het normaal is.
 
 
De laatste tijd hard gewerkt aan de site Pluk de Dag. Dat stond zo lang stil. Het was eerst zoeken naar iets nieuws en hoe ik dat allemaal hebben wilde maar toen de lijnen vaststonden hoefde er alleen maar ingevuld te worden. Een hoop nieuwe pagina's erbij. Ik ben er blij mee.
Wil je het zien? Klik hier!
 
 
Eerste Weekend van Februari.
Vrijdag naar Frank Boeien geweest in Wageningen want mijn vriend is een groot liefhebber van hem. Dit keer had Frank allerlei nieuwe en meest onbekende liedjes die ik niet ken.
Al heb ik die waarzinnige klik niet met ABBA en de Dolly Dots, het was een fijne avond met een tekstzanger die nog altijd volle zalen trekt. En weer wens ik dat ik kon zingen of muziek kon spelen zoals de jongens van zijn band dat deden.
 
Zaterdag naar een rommelmarkt geweest maar dat hadden we naar een paar minuten al bekeken. Stelde niet zoveel voor. Gebak halen bij de Hema was dan wel het leukste uitje
 

ongeveer elf Februari

Even op een paar vrije uurtjes wat bomen bezocht hier in de buurt. Was ff heerlijk. Zet ze snel op de bomensite. Hier wat onderweg foto's:

Het was geen mooi weer en ik heb mezelf niet zoveel tijd gegund maar het was wel zalig!

19 februari

Een nieuw hoofdstuk aan deze homepage toegevoegd. Over verloren, leegstaande huizen en gebouwen.

Morgen naar de huishoudbeurs. Dat is zo lang geleden dat ik er geweest ben. Ik kreeg toen een handtekening van Jan Kruis (tekenaar Libelle) Ik weet niet eens meer met wie ik geweest ben. Morgen dus naar de huishoudbeurs!

Van Juke

Vriendinnen zijn als ballonnen..

Als je ze eenmaal los laat, kan je ze niet meer vangen..

Dus maak ik je vast met een koord aan mijn hart, om je niet te verliezen...
 

Het was ooit een prachtige plant totdat ik hem kreeg, totdat Buffy het ontdekte. Buffy ontdekte hoe handig zo'n plant was. Lekker in de vensterbank kauwen. Ik heb het maar ergens anders gezet zodat het flink gesnoeide plantje weer kan groeien.

24 maart

Wat een grote vissen bij ons in de vijver. De oranje (hier verkleind) zijn nu zo'n 7 jaar. En wat hebben we veel zwarte. Ook goudvissen geboren uit de oranje. Maar deze zijn zwart met een roodachtige/oranje gloed. Ze doen het prima en beginnen nu langzaam te eten. Als de zon schijnt zijn ze allemaal aan het zonnebaden!

haha Hier moet ik wel om lachen:

Lieve Mona,

Vorige week vertrok ik 's morgens van huis naar mijn werk. Zoals altijd zat mijn man televisie te kijken. Ik reed ongeveer 1,5 kilometer toen de auto er mee stopte. Ik probeerde te starten, de motor ging wel rond maar sloeg niet meer aan. Ik ben toen naar huis teruggelopen en toen ik thuis kwam zat mijn man niet meer op de bank. Wat ik toen boven aantrof had ik zelfs in mijn stoutste dromen niet kunnen denken! Mijn man liep gekleed in mijn lingerie en met mijn ultra hoge pumps en een laag make-up voor de grote spiegel heen en weer te paraderen. Ik ben 36, mijn man is 38 en we zijn al 12 jaar gelukkig getrouwd. Toen ik hem betrapte probeerde hij nog met een smoesje over dat al zijn ondergoed in de was zat enzovoort een uitvlucht te verzinnen, maar de schoenen en de make-up dan? Hij is toen echt helemaal ingestort en heeft bekend dat hij dit al een maand of vier doet. Kan jij mij helpen met mijn probleem ??


Het antwoord:

Beste schrijfster,

Het zou de
automatische choke kunnen zijn, vooral omdat het al zo dicht bij huis gebeurde, anders zou ik gewoon nieuwe bougies laten monteren.

Met vriendelijke groeten,
Mona

16 April

Gisteren naar de film Gooise Vrouwen geweest met mijn vriendin J. Heb de serie helaas amper gevolgd. De film is echt leuk om met je vriendinnen te gaan. We hebben genoten. Die humor en de herkenbaarheid. Vooral Yari (een rol van Alex Klaasen) moest ik erg om lachen. Iedere vrouw heeft een homo als vriend nodig.  http://www.gooischevrouwendefilm.nl/  

Vriendschap is erg sterk. Dat merk ik zo goed met J. Ergens in de 80e jaren begon die van ons.

Een echte grappige film en het was zo heerlijk! Volop genoten!

Op 21 April naar Frank Boeijen geweest in Winterswijk. Hij is nu bijna aan het eind van zijn toer Genade. Sommige liedjes die hij wel in Wageningen zong, zong hij nu niet en wat andere liedjes wel. Geweldig concert en weer wenste ik dat ik zo kon spelen. Dat lijkt me zo gaaf!

Pasen komt eraan en brengt zomer met zich mee.

Waarom mag de Politie wel fouten maken en wij niet?

Juni

Het is nog een poosje broeden maar ik wil deze homepage meer boekachtiger gaan maken....

Mooier... Tot nu toe heb ik wat vage ideeŽn hierover daarom broed ik nog op die ideeŽn.

In Juni liep ik door Arnhem heen. Het kan wel jaren duren maar steeds kom ik er weer terug en geniet ik. Zo ook op deze regenachtige vrijdag.  

 

Na weken prutsen en psp plaatjes maken komt er nu eindelijk schot in de veranderde uiterlijk van mijn homepage. hehe, eindelijk. Sommige dingen kon ik niet gebruiken en het zijn vaak dingen waar ik lang mee bezig geweest ben. Het meeste is nu af. Nu eerst Sheira en dan de puntjes op de i zetten.

Een kleine wandeling....

Na wat taxinachtdiensten vind ik het erg fijn om in de frisse lucht te zijn.

Een kleine wandeling in duitsland; wasserburg Anholt, net over de grens

19e Augustus

Nu is het vriendelijk mooi buiten, De regen schijnt wat gedaan te zijn en ik ga zo een zonnebloem planten. De vakanties zijn afgelopen en de kinderen zijn weer naar school. Helaas heb ik geen taxi-schoolrondje meer. Dat is (alweer) afgepakt. Dat steekt. Nu heb ik een rondje waar ik me niet verbonden voel. Ik hoop op betere tijden.....

 

22 Augustus

1993-2001

Precies tien jaar geleden vond ik haar dood... een auto-ongeluk. Ik was haar al een paar dagen kwijt; Floor die ik een maand of 5 mocht hebben. Samen met haar zusje haalde ik haar op van de opvang in Leeuwarden. Ze wilden niet mee, al was Floor makkelijker. Met geweld in de reisbox en een lange reis naar hun nieuwe thuis. Een wereld ging voor ze open. Daar hadden ze zo druk met de tijd inhalen die ze niet op die opvang hadden. Muizen vangen, liggen in de zon, spelen met elkaar en ze bleven gewoon hele dagen buiten. Dat was zo leuk om te zien. Laat ze maar dacht ik. Straks als het herfst wordt dan zijn ze wel bijgewerkt met de kattendingen en werk ik aan de band met Floor en zus Loes. Dan zijn ze wel meer binnen. Ondertussen genoot ik van de katten die altijd samen waren.

Floor kwam niet thuis en precies tien jaar geleden vond ik haar. Ik denk dat ze (gelukkig) niet geleden heeft. Een schrale troost maar ik mistte haar erg. Loes haar zusje ook. Ze veranderde. Werd meer een eenling en ik kreeg die band wel met haar. Een paar jaar later is Loes overreden door een auto....

14 september

Alle bomen zijn gekapt in Zeddam die aan de 's Heerenbergseweg en aan de Kildersweg staan. Alle acaicaas en Kastanjes.zijn weg. Voor mij is de liefde voor Zeddam gekapt met deze prachtige bomen.

Meer hierover hier.... en vind meer over bomen hier

Laatst lekker gefietst hoewel het wel koud en wat nat was. Ik kwam bij een vijver waar net voer gestrooid was. Eerst de meeuwen:

En de eenden kwamen daarna maar werden weggejaagd door de meeuwen die onderling flink ruzie maakten.

De eenden kregen mij in de gaten maar ik had niets voor ze bij me en ze gingen maar verderop

Een meerkoetje kwam en joeg alle meeuwen weg en ging eens lekker eten.

22 Oktober

Zonnige maar koude dagen vandaag. Ik ben alweer bezig met 2012. Het maken van mijn nieuwe agenda en al een beetje een webset uitzoeken voor mijn 2012 dagboek. En over de muziek... De bladeren van de herfst kleuren goud en 's morgens de ramen van de taxi ijsvrij maken. Het is herfst! Bijna Halloween!

Een maand later

Deze homepage is nu 2012 klaar.

Het is koud vandaag. En zo mistig. Ik luister nu naar oude nummers van Boudewijn de Groot en probeer mijn handen warm te krijgen. De katten liggen lekker op de bank of voor de vensterbank en ik doe duizend en geen andere dingen. Nog even en het is 2012. Tijd Vliegt.

De bananenhandelaar is de pisang en
de tabakshandelaar is de sigaar.
De bakker verdient geen droog brood meer en
de herenmode is de das omgedaan.
De lampenwinkeliers zien de toekomst duister in
en de scheepvaart is de wind uit de zeilen genomen.

Menig timmerman heeft er het bijltje bij neergelegd
terwijl de kousenfabrieken er geen gat meer in zien.
De horlogemakers zouden de tijd willen terugzetten en
de confectie-industrie moet er een mouw aan passen.
De tuinders heeft men knollen voor citroenen verkocht
en de binnenschippers zijn aan lager wal geraakt.

De chauffeurs zijn de macht over het stuur kwijt omdat
de wegen aan belasting bezweken zijn.
De wielrenners weten niet meer rond te komen en
de badmeesters kunnen het hoofd niet meer boven water houden
De bierbrouwers moeten uit een ander vaatje tappen en
voor de bioscopen valt het doek.

De kwekers zitten op zwart zaad,
de schoorsteenvegers komen op straat te staan en
de stratenmakers kunnen wel op het dak gaan zitten.
De mijnbouw graaft zijn eigen graf en
bij Rijnmond gaat de pijp uit.

De NS is het spoor bijster,
de luchtvaartmaatschappijen vliegen de lucht in, terwijl
de metselaars in de put zitten en
de cafťhouder het zat is.

De kapper zit met zijn handen in het haar,
de boer is uit het veld geslagen en
de helderziende schemert het voor de ogen....
Zou het helpen als de wapenindustrie inzag dat er geen schot meer in zit??

Wat een wereld !!!!!

Nog een paar weekjes en dan zitten we alweer in 2012. Ik ben vandaag begonnen met dierenpraat (zie menu) want ik wil graag mijn herinneringen delen aan de dieren die ik ooit had en gelukkig nog steeds heb.

Tijdens het bewerken van de foto's komen ze weer tevoorschijn. En ik mis ze, de dieren die naar de regenboog zijn gegaan. Soms is dat al lang geleden. Het was niet niets om jaren geleden per jaar 3 tot 5 dieren te verliezen en er net zoveel weer op te halen want ik koos ze wel uit. De katten konden me niet oud genoeg zijn. Op een gegeven moment breekt dit je toch wel op. Sommige foto's zijn nog met fotorolletjes gemaakt. Gelukkig kan het nu digitaal!

Geniet mee met de eerste verhaal: Mijn Cavia Miss Donna!

 

Nog een paar daagjes en dan is 2012 een nieuw jaar! Ik luister naar de top 2000 zoals ieder jaar en werk soms nogal veel waardoor ik de andere dag niet zoveel meer doet. 2011 was voor mij het jaar van de Harp. Ik speel en oefen er de laatste tijd niet zoveel meer op maar ik geniet wel van de rijkdom ervan. Soms hoor je al vuurwerk.

Heel veel plezier en geniet lekker van het nieuwe jaar. Doe af en toe iets leuks voor jezelf en niet zo aantrekken van dat crisisgedoe. Soms heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn. Op de valreep van 2011 heb ik nog een bomentoer gemaakt onder een grijze hemel. Heerlijk! Ik mis het! Hoop dat ik het begin van 2012 ook zoiets kan doen!

wordt vervolgd in 2012! Dikke Kus! Regina

 

 

 

                        

                        

 Photo: Moon and Back original taken around Colbran, CO.