Dagboek 2020

1 januari

2020 is net begonnen. Met Oma op schoot kijk ik naar de koude wereld buiten. Hoe zou 2020 lopen? Zal ik aan het eind van het jaar  nog met (de bijna 20 jarige )  Oma op schoot zitten?

9 januari

Buffy wordt gemist. De andere katten zijn nu meer op zichzelf en staan niet zo vooraan te dringen om te eten. Ze slapen veel. Oma en Roza Lana vragen meer aandacht en Sem en Jennifer zijn erg op zichzelf. Vooral Jennifer, ze mist een maatje waar ze zich op kan trekken.  Zou een andere kat helpen?

19 januari

Vier jaar mocht hij worden. Sem. Ik had hem een half jaar. In het begin was hij bang en verstopte zich. Gelukkig groeide gezellige bij zit of bij lig kat.  Een gezellige domme kat. 

Maar vandaag was zijn laatste dag. Meer dood dan levend bracht ik hem naar de dierenarts. Daar bleek zijn lever-waarden zo laag te liggen. Normaal hebben katten 38,5 of 39 graden aan temperatuur maar Sem had 32 nogwat. In dat lijfje zat iets heel erg mis. Hij heeft het niet gered. Kreeg er een epileptische aanval erover heen en 's avonds sliep uh voorgoed in. Gelukkig had ik een kort dienstje maar het was echt moeilijk om mijn kop erbij te houden. Als ik aan hem dacht brak ik dus verstand op 0 en tussen hoop en vrees werken.

Sem

20 december Buffy en 19 janiuari Sem

30januari

Al een paar dagen flink snotterig en aan het hoesten.  Morgen weer aan het werk hoewel ik er nu tegenop zie. Heb ook van die rare koppijn. Ben zo moe van het hoesten. 

TC (The Cat) is een schat. Heel lief en een zalige knuffelkont. Hij begint hier gelukkig te wennen.  Hij verstopt zich al minder snel .

Er kwam een einde aan mijn verhaal op 14 januari 2020. De dag dat ik alles verloor. Jaren over gedaan en het is een vreemd afscheid als je de laatste woorden optypt. Zou het wat zijn? Is het niet teveel herhaling? Boeit het? Het verhaal is nu weg naar een paar bekende vrienden die het nu oordelen. Ben best wel zenuwachtig. Ik weet dat ik slecht tegen kritiek kan en het verhaal is toch een soort van kindje. Ik denk dat ik snel wat reactie terugkrijg. En nu verder met de Regenboog. Die schiet ook al aardig op.


17 maart

Inmiddels is De Dag dat alles anders werd te koop.  
Bij menu links staat de link en meer informatie.
Ik ben er trots op al zijn er wat fouten ingeslopen.
Zo heb je een lege bladzijde en had ik de paginanummers door moeten laten gaan. De achterflap had tekst moeten bevatten maar ach al doende leert men en ik zal dat de volgende bij de Regenboog zeker niet vergeten. Je werkt tenslotte niet iedere dag met zon programma.
Ik verdien er niet veel aan en het zal niet zo verkopen maar het is leuk.  
Je blijft geloven in je dromen.  

Nu het corona virus. Raar hoor. Veel zit er dicht en Zoov rijdt nog door. Wel is het extreem rustig omdat er zoveel is afgelast en het sociale contacten zijn tot een minimum gebracht. Veel diensten zijn geschrapt. Vandaag ook de mijne. 

Een overgrote meeerderheid van de bevolking schijnt het te krijgen. Het is nu even een pas op de plaats voor de mensheid en een tijd van zelfreflectie. Je ervaart een beetje over hoe het ook anders kan en het ooit was. 

Maar de lente buiten gaat gewoon door. De dieren hun gang en wij tenslotte ook.  Als het niet rechts om kan doe je het linksom. 

Natuurlijk is er veel ellende en de mensen die een dienstverlenende beroep hebben werken het hardst en krijgen het minst. Een grote buiging voor hem. 

En financieel gaat het bergafwaarts. Er wordt geen tot weinig geld verdiend. Daar vallen harde klappen. Het is over de hele wereld zo. De mensheid maakt een diepe buiging.

29 maart

Vannacht de Regenboog afgeschreven. Het verhaal word nu gecontroleerd op fouten.  Mijn 5e dag van de Corona lock down. De wind waait door de boompjes in de tuin en ik zit met de oudeste kat Oma op de bank. Beetje koppijn vvan het schrijven en een gebrek aan frisse wind.

15 april

Vandaag eindelijk urenlang De Regenboog als boek te koop gezet. Steeds was er iets niet goed. Ik maak het mezelf ook onnodig moeilijk.  Vooral de Cover klopte steeds niet. Urenlang ploeteren.  Maar eindelijk staat het er. De Regenboog!

Tijdens het schrijven wilde ik meer over de Regenboog schrijven maar nu eerst leef Beleef! Die komt pas medio Herfst uit.

JULY 2020

Gisteren lekker op pad geweest op Urbex en Bomentoer. Heerlijk even met gave muziek rijden. Was alleen mijn kaartenspel vergeten, kon geen WEGWIJS kaart trekken. Toen moest ik wel even op mijn lip bijten, want ik had er 1 seconde aan gedacht om het mee te nemen.

 

1 September 2020

Oma wordt nu echt oud. Ze gaat achteruit. 19plus is mijn kat nu. Ze eet slecht en drinkt veel. Haar nieren zijn erg klein u. Maar ze is nog altijd bij de pinken en zoekt mij vaker op. Ze slaapt veel. Ik probeer van alles om wat voer bij haar naar binnen te krijgen. Valt niet mee. Ik vind haar ook onrustiger. Zou ze Opa missen? Zou ze hem nog herinneren? De andere katten zijn erg lief voor haar en Jennifer trekt zich aan haar op. Ja Jennifer. Ze is maatjes met Mieke maar die slaapt ook veel alleen. Jennifer sliep vannacht bovenop mij. Heel voorzichtig en heel lief. 

Gisteren jarig geweest. 57 jaar nu.

14 mei

Zag gisteren een ooievaar in het centrum van Gorssel op het nest zitten. Ik zie ze steeds meer (gelukkig) maar het blijven geweldige bijna magische vogels om te zien    


25 mei

Als een cadeau kreeg ik de lokatie van deze villa door. Ik er al vroeg naar toe.
Toen ik ervoor stond vond ik toch dat ik het niet moest doen. Het mocht niet. Gelukkig lukte het me om hier overheen te stappen. Ja, Regina, je bent er nu toch dus kun je net zo goed gaan.
En daar ging ik.
Helaas was iemand aan het werk met een grafmachine of zoiets dus ik heb helaas niet alles kunnen doen maar dit was een geschenk van mij aan mij want Regina kwam en durfde en deed het.

22 July 2020

Lekker even wat groene vriendjes opgezocht en verlenging Villa Decay gedaan. Heerlijk. 

Was alleen mijn WEGWIJS WIJZE kaarten (dit keer Moeder Aarde en Rune) vergeten, en ik had er nog even aan gedacht. Dom Dom.  

8 augustus

Jeetje wat is het warm. Gisteren avond en nacht de tuin van water voorzien maar daar zie je niets meer van. Helaas kwam het water telaat voor de bloeiende gladiolen. De bloemen zijn verdord.

20 augustus

Leef Beleef! is uit. In werkelijkheid is ie nog mooier.

Boek nummer 3 dit jaar. Ben al bezig met boek nummer 4 maar dat wordt pas 2021.

Oktober

Ik mis haar: Roza Lana. Ze werd ongeveer 16 jaar en overleed heel stilletjes voordat ze de afspraak bij de dierenarts kon halen. Ze had een bewogen, jarenlang op straat geleefd en toch vertrouwen in de mens gehad. Het is alweer meer dan een week geleden maar nog altijd is die lege plek in mijn huis en hart. Het doet nog steeds pijn.

Oma is ook oud nu, 19 + Ze wordt ook "minder" maar nog altijd trommelt ze me uit bed wanneer ze eten wil. Ze is erg aanhankelijk. Ze eet trouwens niet veel. Het is steeds uitproberen wat ze wel eet en wat niet want het verandert steeds. Haar nieren zijn ook echt klein geworden. Ik verwen haar wanneer het kan maar ze kan niet alles meer verdragen. Ik hou mijn hart vast als ik haar zie.

 

Net November geworden. Nog twee maanden en dan is dit contact arme (corona) onvergetelijke jaar ook weer voorbij. 

Ik zet er zo Dagboek 2021 op

Bliss & Poes

Belhamels en Lievers: Poes en Bliss. 

14 December

We eindigen waarschijnlijk weer met een lockdown. Ik hoop zo dat we (en ik) deze periode kunnen overbruggen. Terugkijkend op 2020 was dit een arm jaar. Iedereen heeft veel moeten inleveren.