Twee januari
Na de pittige werk feestdagen vandaag lekker vrij. Beetje huishouden, heerlijke stampotten gemaakt en lig nu met Oma (Poes) op de bank. Beetje van dit en beetje van dat. Wat brengt 2019? We zullen het zien.

Achttien januari vorig jaar haalde ik je op in de storm van het asiel Dordrecht.  Het voelde aan als een geschenk. Daarom is het verlies nu ook zo groot want op 23 november vorig jaar liet ik je inslapen. Soms doe ik mijn hand naar beneden en verwacht je daar maar dan realiseer ik me dat je er niet meer bent. Thea. Mijn aparte dove kat die zo graag wilde leven.20 februari
Lekker op pad geweest. Via goedkoop daluren treinkaart naar Zwolle geweest. Maar wat was het druk.
 Bij de IJsselhallen waar een ijsschulptuur tentoonstelling was. Mij te druk af. Ik ben er dan in een snel tempo erdoor gegaan wat wel te zien is aan de foto's. Er waren meer mensen dan ijs.


Daarna een stop in Arnhem waar ik de Primark bezocht. Helemaal niets gekocht. Ik reisde in de daluren en dat betekende dat ik voor vier uur smiddags uit de trein moest zijn. Tja, dan heb je niet veel tijd.
Zag overal langs het spoor dat er zoveel bomen waren gekapt. Erg.
En in  Arnhem zag ik (als boerentrien)  verslaafden en daklozen. Doetinhem heeft er al veel maar Arnhem is helemaal erg.  En overal rotzooi. Tegenover drie mensen die opruimen zijn er driehonderd die alles van zich afgooien.


17 maart
Vanaf haar jeugd had Buffy (poes van bijna 15 jaar) last van haar gebit. Op jonge leeftijd is ze eraan geholpen. Een paar dagen geleden was ze weer aan de beurt. Haar gebit is schoongemaakt, tandsteen weg, hier en daar een kies en ze krijgt nu medicatie voor de ontstekingen en herstel.
Op mijn nachtkastje ligt mijn boek Queeste voorbij de Horizon. Vind het nog altijd apart om het te lezen, al is het 14 jaar geleden dat het werd uitgebracht en nog veel langer geleden dat ik het geschreven hebt. Ben er trots op al zie ik dat er verbeterpunten zijn. Er zijn ook goede dingen. Het is moeilijk om het objectief te zien omdat je je hart en ziel en zweet en tranen  erin  hebt gestopt.

Langzaam vorderen mijn (hele) andere verhalen. Ben zo benieuwd hoe het hun vergaan.
Graag wil ik ze delen.

VRIJDAG 12 APRIL

Het is al weer bijna een week geleden -maandag- dat ik je dood aantrof Taz. Je zat langer in het asiel dan dat je bij mij was. En ook al was je wild en bang voor mij, het leek alsof je toch geaaid wilde worden. Helaas is dat niet gelukt en ik kon je aanraken toen je dood was. Ik zag dat je je niet lekker voelde en hoopte dat het je tand was. Blijkbaar toch ontstekingen. Tja, hoe behandel je een kat die je niet aan kunt raken? Je vacht was prachtig en je was een prachtige kater. Helaas ging je met een geschatte leeftijd van 12 jaar heen.
Wat mij het meeste spijt is dat dit ging gebeuren toen ik weg was. Ik kon er niet voor je zijn. Ik denk dat de dood je bezocht toen ik net weg was. Ik was er niet.

16 mei
Als ik zo rondkijk heb ik echt veel spullen. Boeken, lp's, singels, cd's, dvd's.  Wordt toch tijd voor een opruiming al heb ik dat enkele jaren geleden ook gedaan. Wat ik nu heb is toch wel leuk en fijn en goed. Toch wil ik eea opruimen al zal er nu een klein stapeltje overblijven. Proberen wat ruimte te scheppen.

28 juli
Het is zo warm en ik verlang naar regen maar steeds gaat het langs me heen.  Het werken is erg zwaar en wanneer ik vrij ben ben ik lamlendig en doe niet veel.  Weer apps voorspellen nu afkoeling en regen maar het is buiten zonnig en droog en ontzettend warm

26 oktober

Een paar dagen geleden ben ik weer naar de beuk geweest, een uur rijden van hier. Herfstvakantie dus erg druk.  Hele families trof ik er aan.
En weer kwam ik er tot rust al bleef ik niet lang, moe van de wandeling in de bossen van Ermelo. De dag daarop op mijn werk had ik wel last van mijn kuiten die de wandelingen niet meer gewend zijn sinds ik geen hond meer heb.  Ik weet dat ik geen goede conditie meer hebt.

22 december
Een paar dagen geleden afscheid genomen van Buffy.  Ze werd 15 jaar.
Ik mis haar heel erg. Ze was de brug van katten uit mijn vorige hoofdstuk in dit leven. Ze heeft Truus nog gekend, Fido. Santi, Sita..... en de katten van nu. Oma, Sem, Jennifer.


Ik leef nu een beetje op automatische piloot.  Luister naar de top 4000. Zo de top 2000.
Beetje stofzuigen, veel werken en aan de koffie.
Buffy 15 jaar.