Made by Richard Schulten

Over de Kronieken van Sheira

Bouwplaat

De Kronieken van Sheira

Over het Ontstaan van Sheira

cover Sheira kronieken

Dit boek (541 pagina's vol prachtige tekeningen van Richard Schulten) is nu te bestellen bij de boekhandel en bol.com 

Maar ook bij http://www.besteller.nl 

ISBN: 9789403662046

Koop Nu

 

Ergens in April 1994 werd er een ideetje geboren. Ik belde Richard  Schulten op; "als ik een verhaaltje schrijf, maak jij er dan een tekeningetje bij?"  Dit bleek het begin van de Sheira kronieken te zijn. 

Aarzelend en zoekend maar vol enthousiasme vonden we onze weg naar waar Sheira's avonturen begonnen: het Huis. Gaandeweg ontwikkelde het verhaal zich en het groeide en het groeide. De tijd ging voorbij en Sheira's verhaal werd steeds uitgebreider -er kwam wat bij en er ging soms ook wat af. Van die tijd zijn er zoveel probeersels, ideeën, schetsen....

In het begin droomden we er over dat het boek zou worden uitgegeven maar dat kon maar geen werkelijkheid worden. Desondanks bleven we erin geloven. 

Veel geschenken heb ik van Richard gekregen: certificaten, T-shirts met tekeningen en gegraveerde glazen. Er is ook een spel kaarten gemaakt.

 

Na een paar jaar koos Richard voor andere dingen in zijn leven en voor hem werd Sheira meer naar de achtergrond geschoven. Ik ging door en vond een tekenaar Walter Haenen, die deze schilderij wilde maken.

De Kronieken van Sheira verhuisden naar internet en daar werd en ze werden ze voorjaar 2005 ontdekt door uitgever Adrie Beyen. Ze begon met lezen en (wat ik stiekem al hoopte) werd ook gegrepen door de Sheira Kronieken, waar mijn hart en ziel in liggen.

Ongeduldig heb ik afgewacht en ik ben nu natuurlijk supertrots op het uiteindelijk resultaat: Het eerste boek van Sheira! 

 Verschenen                                 Herfst 2005

van de uitgeverij http://www.a3boeken.nl/  

Met mooie tekeningen van Richard Schulten en Anne Versteyne

 

 

Zaterdag 24 september 2005 was de uitreiking van het boek in Zeddam.....

Regina Jansen signeert de eerste exemplaren van Queeste voorbij de horizon en Elusiterixa

Zeddam, in een café tegenover het bos waarin haar boom staat (zie Mensen verhalen over bomen) nam Regina Jansen het eerste exemplaar in ontvangst van Queeste voorbij de horizon en Elusiterixa. Hieraan werkte ze samen met Richard Schulten vele jaren geleden, zij de tekst, hij de tekeningen. Het manuscript groeide uit tot de kronieken van Sheira en telt circa 1000 pagina´s. Zo´n tien jaar bleven die op de plank liggen, maar nu is het eerste deel dan toch in druk verschenen. Het eerste stapeltje boeken werd ter plekke door haar gesigneerd. 

 

Queeste is een fantasyboek, maar eentje met een bijzondere diepgang en veel aandacht voor de natuur. Wat mij (Adrie Beyen) betreft heeft Philip Pullmann van His dark materials  zijn gelijke gevonden in Regina en de kronieken van Sheira.

Op www.A3boeken.nl staat een korte beschrijving van het boek en een interview met Regina.

ISBN 90 77408 16 9, 256 pagina´s, € 15,50
De illustraties zijn van Richard Schulten en Anne Versteyne (omslag).

Nieuwsbrief - 24 september 2005 
Alle uitgaven zijn onder meer verkrijgbaar in de Nederlandse en Vlaamse boekwinkels en via www.A3boeken.nl (tenzij anders aangeven).
Meer informatie, aan- en afmelden voor deze nieuwsbrief: www.A3boeken.nl.
Het doorsturen van deze nieuwsbrief stellen wij op prijs, maar alstublieft alleen naar mensen van wie u weet dat zij dit ook op prijs stellen.

foto: André Schulten

Er is ook een lied gemaakt met tekst van Ageetha en geschreven en uitgevoerd door Lin S maar het contact is verbroken en daarom durf ik het lied niet op you tube en op mijn site te zetten.

Uit de pers:

Gelderlander 20 oktober 2005: 

 

In  2008:

Ieder jaar verschijnen er vermoedelijk tussen de 15000 en de 20000 boektitels. Het is dan ook erg moeilijk om jezelf te laten opvallen als DE literaire ontdekking van het jaar. Dit geldt voornamelijk als je totaal onbekend bent en niemand ooit van Regina Jansen heeft gehoord.

Heel veel boeken komen via De Slegte (in het gunstigste geval) of de papierversnipperaar aan een roemloos einde. Zo ook dit boek. 

 

 

Regina, lieve taxichauffeuse

wat schreef jij een prachtig boek

voor mij de beste keuze

Potter gooide ik eerst maar in de hoek

Queeste voorbij de horizon

zo mooi prachtig geschreven

ik wou dat ik dat kon

zo heerlijk zo gedreven

zo spannend als ik dat vind

uitgelezen in één asem

als een prooi die je verslind

help stop, ik heb geen rem

het gaat over vreemde werelden

valleien en bloemenpracht

waar andere wetten gelden

magie is daar de kracht

ik smacht al naar het volgend deel 

dat zal nog wel even duren

dus lees ik het nog maar veel

en vliegen voorbij mijn uren

bekend ben je nu wel

als ik Regina Jansen in google tik

zie ik heel veel kansen

dan heb ik ontzettend schik

Wim

(bekend van de bomenlijst en zijn prachtige foto's!)

 

Ze weet van zichzelf dat ze veranderd is. Ze is door een hel gegaan, maar heeft dit overleefd. Ze heeft leren leven en liefhebben en ze heeft waardevolle vrienden gemaakt. Ze heeft dingen gezien die ze op Aarde nooit gezien zou hebben en dit alles heeft haar veranderd. Ja, ze is gaan leven. Ze was vergeten hoe dat moest. Sheira heeft dingen meegemaakt en hoewel ze niet altijd leuk en aangenaam waren, heeft ze ze intens ondergaan en steeds weer vond ze een uitweg, werd er een deur geopend. Ja, Sheira heeft een schat gevonden. Een schat bestaande uit vele kostbare schatten. Ze vond vrienden, zichzelf en leerde belangrijke lessen over alles.

Voor Regina Jansen stond al snel vast dat de reis van Sheira voorbij de horizon zou gaan: "Je bereikt de horizon nooit. Als je bent waar je dacht dat die was, heb je alweer zicht op de horizon erachter. Dit is symbolisch voor het grenzen verleggen dat Sheira moet doen." 

Niet alleen Sheira, ook andere wezens ontwikkelen zich als waren het mensen van vlees en bloed. Een van haar metgezellen is het Nacht Wezen. Met zijn oerkrachten kan hij wezens doden, maar ook het leven geven. Het eerste Nacht Wezen is als alle wezens uit de levensboom ontstaan, maar daarna staat hij iedere keer weer uit zichzelf op. Zo maakt ook hij een hele transformatie door. 

Queeste voorbij de horizon is het eerste deel uit de kronieken van Sheira. In Elusiterixa schrijft Regina met bijzonder veel fantasie en liefde voor de natuur het scheppingsverhaal van de planeet waarop Sheira terecht komt. Zij verhaalt daarin over het ontstaan van de verschillende landschappen en alle wezens en Stil leven die ze bevolken, maar ook hoe het op een gegeven moment verkeerd ging.

Van Lucas:

(Lucas heeft een enorme fantasy site in Belgie waar Queeste Voorbij De Horizon ook te koop is en dit is slechts een deeltje uit zijn recentie.)

“Queeste voorbij de horizon en Elusiterixa” is echt geen traditioneel fantasyboek te noemen. En daar bedoel ik niets negatiefs mee. Het boek ademt een soort poetisch, spiritueel karakter uit, die me soms doet denken aan “Het oneindig verhaal” van Michael Ende. Het is een mengvorm van fantasy, roman en spiritueel sprookje, en dat is voor vele schrijvers geen makkelijke opdracht. De verhaallijn is nogal voorspelbaar, en daarom het boeit niet echt, het is niet een boek dat je in één ruk uitleest. Persoonlijk had ik niet echt een band met de personages, maar toch liet het verhaal me steeds verder lezen. Toch had ik graag het verhaal wat meer in de breedte gezien; meer personages, meer verhaallijnen, meer plot. Want de wereld van Elusiterixa is doordacht en origineel opgebouwd, een mooie mengeling van spiritualiteit, sfeer en creativiteit.
De schrijfstijl is zeer goed; in korte maar krachtige zinnen, wordt prachtige beelden beschreven, er is echt geen woord tekort of teveel. De personages zijn duidelijk een zinspeling naar diepere waarden en karaktertypes die ook in onze realiteit voorkomen, of die jou en ik zou kunnen zijn.

 http://www.lucasnet.be (inmiddels is de site verdwenen)