From Pixabay artist comutm


 

Dagboek 2023


12 januari
Ik zat vannacht in mijn homepage te snuffelen en ontdekte dat ik nog niets in 2023 gedaan hebt. Bij deze dan. Op deze regenachtige dag, de hele dag.
2023 is begonnen

20 januari
Ben benieuwd of ik dit jaar op vakantie ga, een echte vakantie. Ben er wel mee bezig. Dan zou ik mijn katten achter moeten laten. Nu zit ik lekker op de bank met gave muziek en de katten er gezellig bij. Heerlijk zeg zo'n dagje vrij maar toch onwerkelijk. Ik werk teveel en zoals het nu gaat met een nieuw systeem is het vervelend werken. Het is voor mij een uitdaging om niet met frustratie en hoofdpijn thuis te komen. Ik merk dat ik een oude taart ben en wordt.
Er zou sneeuw komen maar hier in de achterhoek heeft het toch niet gesneeuwd.

3 mei
Inmiddels is de lente begonnen (laat) De bomen worden groen. Heerlijk. Het weer wordt ook beter. Het is smorgens wel erg koud.
Ieder jaar sta ik stil bij de dodenherdenking (morgen) Ook dit jaar weer!

Eind mei
Was best wel huiverig voor een nieuwe kat omdat het niet zo goed afliiep met de katten die ik vorig jaar nam. Maar gelukkig gaat het goed met Twinkel. Ze is bijna een week hier. 18 jaar! Ik ben blij met haar. Samen kletsen we heel wat af.
Twinkel. hier kijkt ze heel verwonderd
24 juni
De langste dag is net geweest. De helft van het jaar is alweer bijna voorbij.
Het is nu echt warm. Ik werd belaagd door de muggen en slaap nu in tshirt met lange mouwen en muggespul op mijn gezicht en handen. Gelukkig zijn de muggebulten bijna weggetrokken.
Zit nu buiten in het donker. De zon is net onder. Terug van het werk. Morgen weer.
Heet.
Twinkel heeft de gebitsbehandeling goed doorstaan. Krasse dame.

19 juli
Hoog tijd dat ik flink aan de slag ga met de cover of mijn boek Maar tijd gaat te snel voorbij en ik puzzel graag. Ook werk vraagt veel. Het gaat niet goed met TC (de kat). Ondanks de dierenarts bezoeken blijft hij dit jaar gewicht verliezen. Vreselijk om te zien. Het zijn zijn nieren. Ondanks wat ik meebreng aan eten. Het lukt niet meer zo. We willen alletwee maar het gaat niet.

24 juli werd zijn laatste dag. Het is bijna een week geleden nu en ik voel de tranen weer. Ik mis hem. Het was niet meer te doen. Vreselijk. Hij werd 10 jaar.

5 augustus
Alweer bijna twee weken geleden dat TC stierf. Ik mis hem nog altijd en de tranen schieten in mijn ogen als ik aan hem denk. Zoals iedere kat was hij speciaal The Cat TC!
Zijn gemiauw, knuffelsessies,hoe hij lekker in het zonnetje lag, hoe hij eten snaaide van mijn bord,  zijn verstopplekjes.. zucht. Soms denk ik dat ik hem zie vanuit een ooghoek.

Gisteren heb ik Tampie opgehaald. Een 18 jarige dove kat die gromt en blaast Onderweg naar huis werd ze omgedoopt tot Kitty van Leeuwarden. En het viel me van begin af aan mee. Ze is onzeker en blaast naar situaties of naar Bliss die opdringerig is. Die kat komt er wel. Dat gevoel had ik van het begin af aan. Natuurlijk is het een moeilijke start, vooral als je zo oud bent en je vorige blikopener is overleden waardoor je hele leven op de kop wordt gezet. Nu woont ze in de Achterhoek en begint haar leven vanuit de wc in plaats van onder het bed. Komt goed. Ik hou Bliss bij je weg en kom vaak bij je. De eerste nacht heeft ze de keuken gevonden. Top!

Augustus-September
Lang lang geleden gingen we zaterdags vroeg weg naar Amsterdam, koffie en broodjes in de kever mee. De snelweg was smorgens lekker rustig. We parkeerden ergens in een goedkope garage aan de rand van de grachtengordel en gingen de stad in; geld opmaken. Naar new age winkels, boekenwinkels maar ook naar Concerto aan de Utrechtseweg. Ik heb daar ontwrichte schouders van overgehouden van de ladingen lp's sjouwen.
Het is er nog. Wel iets van vier winkels breed. Glimlachend fietste ik er voorbij.
Ondertussen is de hele wereld veranderd. Maar de herinneringen zijn zo waardevol.


 
Wat vliegt de vakantieweek snel voorbij. Mijn reis naar Engeland zit er alweer op. Het was geweldig!
Vorige week zondag was ik alles aan het inpakken en bracht het naar mijn auto. Nu ben ik thuis en heb het alweer achter de rug. Het was heerlijk, fantastisch mooi en grandioos.

Oktober
De foto's nog altijd aan het verwerken voor mijn bomenhomepage. Spijtig genoeg heb ik weinig tijd voor Canterbury Engeland genomen en daardoor veel gemist. Ik wil weer terug. Ik wil meer bezoeken volgend jaar. Het kost veel geld. Erg veel. En er zijn nog zoveel plekken die ik wil bezoeken.


Boek 4 is uitgekomen. Eindelijk.
de Regenboog & Vlietdam
Klik op de link beneden in het plaatje voor meer informatie en hoe te bestellen.
Boek 4 de Regenboog & Vlietdam

Eind oktober
En daar zit ik dan, ziek te wezen. Zit steeds te denken aan mijn werk. De laatste paar dagen reed ik met koppijn rond en vaak bijna geen stem, keelpijn en soms ook verhoging. Nu zit ik thuis. Door de koppijn kon ik me moeilijk concentreren. Nu vage spierpijn. Wel bij stem maar ik praat ook erg weinig. Tja, Regina is ziek. Ik ben niet altijd zo sterk als ik wil. Ik kan niet altijd zoveel aan als ik wil. Ik wordt ouder en dat is te merken. Mijn lichaam heeft de langste tijd gehad. Het raakt versleten (dat voel ik vaak in de knieeen)
Verveel me soms. Geen zin om iets te doen. Er staan boeken te wachten om gelezen te worden maar het lukt me niet om daarop te concentreren. Beetje puzzelen. Soms tv kijkend, geen muziek. Dan kijk ik naar buiten en zie mensen langskomen, op weg naar school of werk of...
 Ik probeer overdag niet te slapen want anders slaap ik snachts helemaal niet. Veel aan de thee

Alweer eind November. Waar blijft de tijd? De laatste tijd luister ik graag naar Liesbeth List. Wat een geweldige muziek en supergoede lyrics.
Ik stond aan haar grafg in Zorgvlied Amsterdam