Dagboek 2022

4 januari
Na dagen werken ben ik vandaag vrij en dan verander ik in een lui wezen. Ben moe en heb niet zoveel zin in dingen. Als ik hier rond kijk zie ik dingen die gedaan dienen te worden en een beetje opruimen kan ook geen kwaad. Langzaam keer ik terug naart het verhaal  die ik aan het schrijven ben. Sommige verhaallijnen zitten in mijn hoofd maar bij sommige personages ben ik stuurloos. Daarom hapert het zo

23 januari
Wat deed me dat goed zeg, lekker uitwaaien in het bos. Heerlijk.

De dag dat alles anders werd Ik probeer iedere dag wat te schrijven aan het vervolg van de VLietdam reeks. Maar ik ben ook begonnen aan het lezen van De dag dat alles anders werd. En verdorie, ik vind nog wel wat fouten. Maar ik zit ook lekker in het verhaal en wordt erin opgezogen. Heerlijk. Ik blijf het volhouden. Iedere dag een stukje naast mijn werk en wanneer ik vrij ben lekker het bos in of op avontuur. Nu de harp nog die al in geen weken is aangeraakt.

18 februari
Storm Eunice
Wat een heftige storm. Ik zit thuis en ze de bomen voor mij flink bewegen, ook de ramen bewegen flink. Er zijn flink in de achterhoek en ook Nederland meldingen van stormschades. Ik geloof dat ik het nooit zo erg heb gezien. Morgen zal ik buiten komen (ben gelukkig nu vrij) en zal heel veel schades zien.

En ook bij mij is er eea gevallen maar dat zie ik morgen wel.
Het spookt buiten flink

4 april
Inmiddels druk bezig met heel veel dingen. Een puzzel voor het werk maar ook mijn verhalen die tot een boek gevormd gaat worden. Ik ben van alles en overal mee bezig hiermee. Ik heb besloten om Sheira's avonturen in 1 bundel uit te geven. Wat een feest om hier aan te werken maar ook duiken in oude bestanden en die om te turnen tot de huidige tijd. Ook bezig met vervolg op Leef Beleef en Regina's Dagboek. Het is teveel voor mijn vrije tijd.

 8 mei
De hele week bezig met de bewerking van de Kronieken van Sheira. Van oeroude computerteksten naar windows 10. En de tekeningen opnieuw "kijk" klaar maken. Steeds weer opnieuw door tekst en tekening. Dit kreeg zoveel voorrang
Nu bezig met uploaden, een stap tot het boek! En weer checken, veranderen en checken en uploaden! Daar wordt je echt gaar van! Ik dacht verstandig te zijn om het fantasieverhaal op de juiste paginaformaat te zetten maar dan nog sluipen er fouten in, tekeningen die er half opkomen of over de tekst gaan. Wat een gedoe.
Het is buiten mooi weer maar ik zit nu achter mijn 2e glas wijn alles weer aan te passen en in te passen. En dan staat er nog zoiets (erger!!) op stapel nl mijn dagboek!

4 juni

Nooit gedacht dat ik via de boekhandels 15 stuks van de peperdure Kronieken van Sheira zou verkopen.
 
In de maand mei was ik er erg druk mee. Menig vrij uurtje bezig geweest met meer dan 500 pagina's.
De Kronieken van Sheira is erg duur geworden en toch krijg ik er maar 1 euro zoveel van via de boekhandel. Bij bol.com is het iets van 40 cent. Ze verdienen er meer aan dan ik.
Trots op de 15 stuks besteld door boekwinkels!


19 juni

En dan ben je de hele vrije dag bezig met je dagboek te oploaden naar de mijnbestseller site. Doordat er zoveel plaatjes en verschillende soorten tekst erin verwerkt zijn doe je iedere pagina wel minimaal 10 x over.  En helaas worden veel lettertypes niet gepakt in de  pdf formaat. Dus daar oo k veel  veranderingen.  
Ondertussen voel je je bloed kriebelen  door zoveel veranderingen per bladzijde en  het schiet echt niet op.  Tussendoor flinke twijfel.  En dan wil ik het dagboek zelfs nog in het engels doen.  


24 juni vrijdag

Genoten van de Dolly Dots in Arnhem. Overal waar ze komen ontmoeten ze vrolijke vriendinnen.
 Ben met de trein gegaan. Ik liep door de stad naar het theater. Het was warm. De beloofde regen bleef uit.
Wat is het druk in de stad zeg. Overal mensen op terrasjes op de stoep en ik liep daar oud en dorps te zijn.  Dit is mijn wereld niet meer. Ik genoot er wel van. Je ziet  allerlei jonge mensen voor wie de wereld open ligt ondanks dat het er nu heel anders uit ziet.  Druk in de stad.  

Het concert was grandioos. De Dots kregen de zaal geweldig mee. Dat is de kracht van hun liedjes en de groep.


De laatste trein was superdruk met allemaal jonge mensen. Ook niet zo mijn ding. Ik merk dat ik oud begin te worden. Ik maak de overgang mee.  Een van de laaste keren  optreden Dolly Dots, jong en druk in de stad. Ik doe nog mee met de maatschappij maar ik keer graag terug naar mijn eigen wereldje.
Ik ga er ook op uit, naar de wereld toe!

Wat een rare week. Week 28
Je verwelkomt een kat (Tika 16 jaar) en de volgende dag breng je de schuwe, beperkte kat naar de dierenarts omdat de tong er steeds uitsteekt en dan blijkt dat het helemaal mis is en kun je afscheid nemen. Sophie. Arme kat, Ze was zo beperkt in haar leven dat lekkere dingen niet gegeten werden.

Op 16 juli lekker op pad geweest. Batenburg is prachtig. Daar heb ik wat bomen bezocht. Ter plekke op Funda gekeken of daar een schitterend huis te koop was. Helaas.
Genoten van Appeltern. Mijn 3e keer. In 2008 - 2013 en nu in 2022

Een kat rijker, een kat armer. Tika. Dat doet pijn. Ik had haar vanuit het asiel in hoop dat ze nog even een leuk leven kon leiden maar het werd lijden. Verdrietig nu.
 
27 augustus

Vandaag lekker op  pad geweest en genoten van wat ik zag. De levenstuinen bijvoorbeeld en wat oude bomenvriendjes opgezocht. Nog altijd staan er fouten in www.bomentijd.nl Verdorie. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer.

Oktober
Gisteren verre boomvriendjes bezocht. Geweldig. En vandaag pluis ik de bomenwebsite na. Haal soms fouten eruit en geniet van wat ik zie. Ik heb zoveel bomen bezocht en nog is het niet goed genoeg als ik naar de bv boom van het jaar website ga. De meeste ken ik niet. Zoveel werk, zoveel bomen die ik nog wil zien.
Vannacht bezig geweest hiermee en vandaag weer. Zoveel  werk

5 November
2023 komt al snel. Ik ben druk bezig met de bomenhomepage maar mijn tijd gaat toch meestal na het werk toe. Vandaag vrij en flink schoongemaakt. Buiten is het grijs maar er zit nog veel groen aan de bomen. Over bomen gesproken. Mijn bomenwebsite is nog altijd niet bijgewerkt.

8 november
 hehe, eindelijk de nieuwste  album van Boudewijn de Groot binnen!  dhl maakte er een potje van. Dan zouden ze het naar een dhl ophaalpunt brengen op momenten dat de winkel dicht zat of toch bij mij op mijn aangegeven tijdstippen en toch niet doen. Ze trokken hun eigen plan.
Eindelijk! Eindelijk. Ik heb het. Nu zit ik steeds te luisteren en het boekje te bekijken. En er komt een nieuwe album uit van Vreemde Kostgangers.
Luistertijd

3 december
De laatste maand van het jaar. Een nieuw dagboek staat al gereed.

Voor het eerst (30 november) gestaakt, ik Regina! Was raar. Normaal ben ik zo'n plichtsbesefte vrouw. Nu is het de vraag wat er gaat gebeuren.
Een paar dagen geleden naar Snowponnies geweest van Alex Klaasen. Zo uniek. Geweldige show en supersnelle verkleedpartyen tussen de sketches en liedjes door. Zat zo goed in elkaar!
2023 komt eraan. Dan maak ik altijd een balans op; terugkijkend naar 2022 en plannen maken voor 2023 met muziek van radio 2.
December wordt een koude maand. 
 
31 december
langzaam  verder met boek 4, Flink gewerkt en uitgebracht: Sheira's Kronieken en
Regina's Dagboek.
bomentochten  in Lochem en Diepenheim, Vorden, Zaltbommel en Bladel, Hummelo, Appeltern, Deventer, Flink last gehad van de treinstaking op bomentoer Leiden en Delft, niet wetend dat ik maanden later ook zou staken.
Mijn verjaardagscadeau: Terschelling.
Leuk de nieuwe album van Sandra van Nieuwland. De  Dolly Dots concerten inclusief de laatste in Amsterdam

Tika  opgehaald in Vlaardingen en een maand later  kon ik haar in laten slapen. Voor Sophie stopte  het leven ook.  Jessy kwam en Jessy ging. Veel verdriet van.
Herinneringen uit 2022 met de muziek van Margriet Eshuis die helaas op 29 december overleden is. Ik wilde altijd nog naar een concert van haar...

Zo maar een greep  uit 2022. Nu 2023....