Dagboek 2018....

 

 
 

 

En opeens heb ik weer zin in een dagboek voor 2018. Ik ben benieuwd hoe dit ingevuld gaat worden.

2018 is begonnen......

vijf januari

Eerlijk gezegd ben ik al dagen bezig om te kijken of er een nieuwe kat bij kan komen. Ik heb wel wat kneusjes op het oog... oudere katten die het niet getroffen hebben.  Ben benieuwd wie het gaat worden. Wie hierbij komt wonen. Er zijn zoveel schatjes op de wereld. Met de aanwezige katten gaat het goed. Ze gaan allemaal hun eigen gang en krijgen hun deel of knuffels. Mijn heerlijke kattenfamilie.  Ook druk bezig met het uitzoeken van een aantal cd's en speciale opname van ABBA. Die zijn echt oud, meeste van beginjaren internet die er tocn heel anders uitzag. ff beetje opruimen en een ander plezier doen. Mijn muzieksmaak verandert maar mijn liefde voor ABBA blijft bestaan.

19 januari

Gisteren ben ik naar Dordrecht afgereist voor een oude, dove kat Thea. Onderweg zag ik afgeknapte bomen en een bus met aanhanger op de kop op de snelweg bij Arnhem. Vele reclame en spandoeken scheurden door de wind en ik ging daar door een code rood storm naar Dordrecht. Daar in het asiel wachtte een geschenk. Thea. Een zwerver schildpad kat. 

Wat een lieverd. Ik gunde mezelf weinig tijd omdat ik al zag dat ik in een file op de terugweg (iedereen voor afslag A27 stond op A15 in de file) terecht zou komen. Met Thea naast mij weer terug. En zeker een uur in de file. Tja. Thea moest en geduldig zat ze in de smerige kattenvervoer bak ruim drie uur voordat we thuis waren. Wat een schat is die kat. Mijn geluksklavertjes is weer compleet.

 Na veel werken wilde ik dolgraag mijn bomenvriendjes bezoeken en begin maart deed ik dat ook. Dat is echt lang geleden, zo in mijn eentje erop uit.  En er is zoveel uit te kiezen, welke richting ik ook uitga er zijn altijd bomen die ik dan niet bezoek.  Zo langzamerderhand voelde ik de stress wegglijden en kwam in de bomenmood. Ff geen mensen om me heen maar alleen groen en bomen. Totdat ik eerst iemand kwam met de hond die over het weer begon. Ik zat lekker bij de dikke boom van Laren in het zonnetje.  Na een minuut liep ik verder en bij een stop om een boom te fotograveren kwam een mannetje aan (kleiner dan ik) die ik al eerder zag en stopte waar ik stopte en begon te lopen waar ik weer verder ging. En ja hoor, hij begon een praatje over dat de storm zoveel bomen had neergehaald en hij vond het goed dat ze snel gekapt zouden worden. Ik zei niets terug. Zijn ogen op mijn borsten gericht. Tja wat ik ervan vond. Ik antwoorde; eigenlijk maakt het u niets uit wat ik ervan vind , u wilt seks. Hij keek nogmaals en liep toen door. Lozer dacht ik en na een aarzeling heb ik deze foto van hem gemaakt. Een klein mannetje onder de  grote bomen, 

30 maart

Soms is het nodig om je zicht te verruimen. Eens kijken  hoe het aan de horizon is, of eens van bovenaf het leven gaan bekijken. Dat heb ik vandaag gedaan.

Maar thuiskomst is zo belangrijk en voor mijn katten ben ik hun leven, hun zon . Tijdens het bewerken van de foto's  was ik omringd en ze hinderden mijn werkzaamheden.

 Pure geluk.
oud zevenaar

Helaas is Sita er niet meer. Mijn grote knuffelkat heb ik door zijn kattenaids in moeten laten slapen. Ik mis hem heel erg. 

Op 29 mei vond ik de bruine cavia (minimaal 4 jaar oud) dood. Ik heb haar volwassen gekocht in een dierenwinkel. Ze was zo bang. Duurde lang voordat ze zich niet meer verstopte. Nu heb ik drie caviaas en drie katten. Allemaal oud. Vond haar altijd mooi . He jammer. Ik kreeg haar niet meer aan het eten en dan is het einde van de cavia. Vind het hok nu kaal 

Iedere keer wanneer ik de wereld in andere kleuren ziet, zet dit lied me op Moeder Aarde met de juiste kleuren: 

Jelke van Houten uit de film Jackie!

18 augustus

Puzzel

Wanneer ik weg ben of lang op een plek blijft neemt Taz  graag de stoel of de vensterbank en geniet van zijn kattenleven. Wanneer ik me beweeg is hij weg. Gelukkig zie ik hem wel iedere dag maar er zit minstens een meter tussen ons. Nog altijd. Zo jammer. Hij is prachtig.
Het is meer dan drie maanden geleden maar nog altijd mis ik mijn grote knuffelkont Sita. Het is voor Taz goed om bij mij te zijn, een thuis!  maar  voor mij  mis ik een knuffelkater. Hoewel Oma en Thea (die heeft last van haar ouderdomskwalen, en Buffy toch veel liefde geven.
In hoog tempel maak ik nu deze puzzel; de derde persoonlijke puzzel in mijn leven.

Dagen vliegen voorbij. Het lijken wel of ze gevuld zijn met werken maar tuurlijk heb ik ook wel vrij. Ik verander dan in een lui wezen en doe zo bijna niets. Ik ben al jarig geweest. 55!

Drie oktober

Ben verslaafd nu aan het puzzelen. Legpuzzels. Gelukkig de bomenrij net klaar en begonnen aan deze makkelijke. Bijna geen tijd voor andere hobbies. Het gaat goed met de kattenfamilie. Verder niet zoveel nieuws. Het leven gaat door. 

7 november

Grote zorgen wederom om Thea, de dove, slechtlopende kat. De tumor of ontsteking is terug. Ze krijgt weer antibiotica en wederom de hoop dat het helpt . Helaas door haar hartkwalen kun je haar slecht onderzoeken. Ze slaapt veel, wast zich niet en zit vol klitten die ik niet meer weg kan knippen. Ze eet en drinkt erg veel en ik hou mijn hart vast voor de beslissing over haar lot.

Ze takelt nu erg af. En wederom de vraag...... waar trek je de lijn? Na al die dieren, de katten en de honden die ik had, weet ik het nog steeds niet

Begin dit jaar haalde ik Thea op en aan het eind dit jaar (in november) laat ik haar gaan. Ze had een grote tumor en dat wilde maar niet weg. Toch bleef Thea doorgaan met eten en kwam haar knuffels halen. Wat een vechtlust. Uiteindelijk liet ik haar inslapen, ze vertrok naar de regenboogbrug. De tweede dit jaar. 

Dit is alweer een paar weken geleden maar nog steeds als ik mijn ogen dichtdoe en aan haar denk zie ik haar prachtige droef kopje en voel haar prachtige stugge vacht, vol klitten. Dan schieten de tranen in mijn ogen. De laatste foto van Thea

 
 

  


 

 

 

 

From Jaguarwoman