Alweer tien januari. Buiten ligt de sneeuw er nog. Vannacht taxi gereden. Ik was ergens buitenaf en dat weggetje ken ik normaal behoorlijk goed maar het was nu echt veranderd door het hoogopgewaaide sneeuw en de normale herkenningspunten zagen er geheel anders uit. Ik ben blij dat ik daar niet vast kwam te zitten. Door de sneeuw dit jaar was het soms prachtig. De volgende dag nam ik mijn fototoestel mee en bleek de batterijen leeg te zijn. Balen. Stond ik daar in de snijdende kou en zag de zon rozerood wegzakken.

De katten blijven nu wel erg graag binnen. De caviaas zitten lekker warm in het tuinhuisje met een kleed over hun hokken. De vogeltjes zijn een dik propje geworden en de vissen in de vijver zijn niet meer te zien. Er is nog maar 1 kip (jaar of 5) en die vind ik er een beetje sneu bijzitten.

13 Januari

Buiten sneeuwt het alweer en ik was blij dat het juist een beetje ging smelten. Weer glad morgen.

Helaas is Miep Gies overleden. Haar homepage: http://www.miepgies.nl/ Ik hoop dat ie blijft bestaan. Voor diegene die haar niet kent. Zij was de helpster van Anne Frank en haar familie.

Ik heb haar boek gelezen (alweer wat jaartjes geleden) en het heeft diepe indruk op mij gemaakt. Hoe ze van bijna niets voedsel moest maken. Hoe ze al die ellende zag en niet kon helpen omdat de familie Frank afhankelijk waren. Zo onvoorstelbaar.

Miep Gies is dood. Ze werd 100 jaar...

Toen is de ruzie begonnen...

Mijn vrouw en ik zaten op de bank terwijl ik zapte met de afstandsbediening.

Ze vroeg: Wat is er op de TV?

Stof, zei ik. Toen is de ruzie begonnen...

---------------------------

Mijn vrouw gaf een tip voor wat ze wenste voor haar volgende verjaardag.

Ze zei: Ik wil een rode en hij moet van 0 naar 130 gaan in 3 seconden.

Ik kocht voor haar een weegschaal. Toen is de ruzie begonnen...

---------------------------

Mijn vrouw bekeek zich in de spiegel en was niet tevreden met wat ze daar zag.

Ik voel me verschrikkelijk, ik vind me oud, dik en lelijk.

Ik heb het werkelijk nodig dat je me onmiddellijk een kompliment maakt.

Ik antwoordde: Je gezichtsvermogen is in elk geval uitstekend.

Toen is de ruzie begonnen...

---------------------------

Mijn vrouw en ik waren op een bijeenkomst van oud leerlingen van haar school.

Een van de aanwezige mannen was kompleet dronken en nam het ene glas na het andere.

Ik vroeg mijn vrouw of ze hem kende. Zeker wel, zei ze zuchtend, wij zijn

lange tijd een koppel geweest en toen we uit elkaar gingen is hij begonnen met drinken en hij is nooit meer gestopt.

Ik zei: Wie had ooit gedacht dat hij dat nu nog aan het vieren zou zijn.

Toen is de ruzie begonnen...

---------------------------

In de supermarkt vroeg ik mijn vrouw of we eens een keertje een krat bier van 15 euro zouden meenemen.

Maar ze zei nee en zonder mijn advies te vragen kocht ze een pot revitaliserende crème van 25 euro.

Ik zei haar dat een krat bier me veel meer dan de crème zou helpen om haar mooi te vinden.

Toen is de ruzie begonnen...

----------------------------

Enkele dagen geleden vroeg ik mijn vrouw waar we heen zouden gaan voor onze huwelijksdag.

Ergens waar ik lang niet meer geweest ben, antwoordde ze.

Ik stelde toen voor om naar de keuken te gaan.

Toen is de ruzie begonnen...

----------------------------

Om niets worden ze tegenwoordig toch ook al kwaad........

Dit vind ik zo leuk:

 

uit het leven gegrepen

Begin maart

Heerlijk om de sneeuwklokjes nu eindelijk te zien. Ieder jaar weet ik niet goed meer waar ze staan en ieder jaar word ik er aan herinnerd. De narcissen zijn er nog niet, alleen de sneeuwklokjes in de bruine tuin. De eerste lentebloemen zijn er.

De caviaas die ik nu heb krijgen een mooiere ren buiten zodra het niet zo koud meer is. Toch hebben ze geen last van de kou en zitten veel buiten. Ik zie ze niet meer schuilen binnen onder een hokje met een dik vloerkleed eronder. Het gaat gelukkig goed met ze!

23 maart

Al een paar weken terug ligt de brief van wspa op mijn buro. En nu pas heb ik wat geld overgemaakt. Het gaat om de beren in Pakistan. Wat bezielt mensen om zo gemeen tegen dieren te zijn? Dat gebeurt overal in de wereld. Ik zou best meer willen doen maar meestal stort ik wat geld over en doe niets actiefs. http://www.wspa.nl

--26 maart--

Uit de AD

ABBA overweegt eenmalige reünie

ROTTERDAM - Ondanks tal van lucratieve voorstellen, hebben Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad en Agnetha Faltskog de voorbije decennia hardnekkig geweigerd samen op te treden. Maar Benny heeft eerder deze week gesuggereerd dat het er nu toch van zou kunnen komen.

Gevraagd of een eenmalige reünie er misschien toch nog in zit, antwoordde hij: "Ja, waarom niet? Ik weet echter niet of de meisjes nog zingen. Ik weet dat Frida onlangs in de studio zat, maar van Agnetha heb ik geen nieuws. Maar goed, als je kan zingen, kan je zingen. Een eenmalig reünieconcert is eigenlijk nog niet zo'n kwaad idee".

Agnetha ongelukkig?

Benny en Bjorn hebben na de het opheffen van de groep begin jaren tachtig nog samengewerkt, maar de dames zijn grotendeels buiten de spotlights gebleven.

Blonde Agnetha liet verstaan dat ze diep ongelukkig was tijdens de ABBA-periode, maar haar ex Bjorn stelt dat dit overdreven is. "Ze leek me toen zeker niet ongelukkig. Het is interessant vast te stellen hoe de geschiedenis soms herschreven wordt en die nieuwe versie plots de waarheid wordt".
 
 
26/03/10 13u19

27 Maart

Op 11 april bezocht ik Mamma Mia! in Breda (tweede nederlandse Mamma Mia!)

Genoten heb ik van de Abbaliedjes. Al hoor ik het liever in het engels! Wat een steengoede dancers!! En wat was Marleen van der Loo echt fantastisch als de Donna die we zagen!

Na afloop was er een Meet & Greet van de Cast!

http://www.musicals.nl/mammamia/

Met een voortvarendheid die me zelf verbaasde ging ik op jacht naar handtekeningen die achterop de gekregen Mamma Mia poster kwam.

Het was Heerlijk!!!

Wat doet deze musical me steengoed!

ps...deze foto hoort er ook nog bij...

Op de foto voor de bus een van de mannelijke hoofdrolspelers met een paar fans. Snel daarna zou de bus vertrekken richting Amsterdam...

de laatste foto die ik met de Olympus maakte. Ik heb nu een Canon!

Van een speciaal iemand gekregen:

De horizon is een cirkel en het middelpunt is de plek waar je staat, Het middelpunt ben jezelf. Er bestaat een definitie van God die door veel filosofen is herhaald. God is een ongrijpbare sfeer - een sfeer die bekend is aan de geest, niet aan de zintuigen - waarvan het middelpunt overal is en de omtrek nergens. En het middelpunt is precies waar jij zit, en ook precies waar ik zit. En allebei zijn we een uitingsvorm van dat mysterie. Dat is een leuk mythologisch inzicht dat je een soort gevoel geeft van wie en wat je bent. Jij bent de middelste berg, en de middelste berg is overal.
 

'Ik zag mezelf op de heilige middelste berg van de wereld, de hoogste plek, en ik kreeg een visioen omdat ik in de heilige leefwijze van de wereld keek. Maar de middelste berg is overal.'

 

‘Ik sta in het midden en rondom mij straalt het licht.

En nu weet ik dat de gloed van mijn geest dit licht maakt.

Ik word de macht der zon deelachtig, want ik ben de zon gelijk.

Ik ben mijn eigen licht.

Hier in het midden zie ik de zin der dingen, alle dingen.

En nu weet ik dat ik de zin ben. Heel de zin.

De vier richtingen komen samen in mij.

Ik ben het midden en alles vloeit uit van mij, keert terug tot mij.’

 

Cirkels speelden een grote rol bij de Indianen: 'wanneer wij een kamp opslaan,  slaan we dat op in een cirkel. Als de arend een nest bouwt vormt het nest een cirkel. Kijken we naar de horizon, dan is dat een cirkel.'

 

We moesten de tipi's uit en de kleine grauwe hoekige blokhutten betrekken. Het is hier slecht wonen, want van een vierkant kan geen kracht uitgaan. Ze hebben ons in deze vierkante kisten gestopt. Onze kracht is weg en we sterven, omdat we niet meer door de Voorvaderen bezield worden. Aan onze kinderen kun je zien hoe het met ons gesteld is. Toen we nog gevoed werden door de kracht van de ring en leefden zoals we moesten leven, waren jongens van twaalf of dertien al mannen. Nu hebben ze veel meer tijd nodig om volwassen te worden... Het is niet anders. Dit lijdzame wachten op wat komen gaat maakt ons tot gevangenen van deze wereld - maar er is een Andere Wereld.

Je hebt misschien gemerkt dat alles wat een indiaan maakt cirkelvormig is. Dat doet hij omdat de Kracht van de Wereld altijd in cirkels werkt en omdat alles rond probeert te zijn. Vroeger, toen we nog machtig en gelukkig waren, ontleenden we al onze kracht aan de heilige hoepel van het volk en zolang deze ring heel bleef, ging het goed met ons. Die hoepel met de bloeiende boom als levend middelpunt werd gevoed door de cirkel van de vier windstreken. Het oosten gaf vrede en licht, het zuiden warmte, het westen regen en het noorden met zijn koude en machtige wind gaf kracht en uithoudingsvermogen. Deze kennis kwam uit de Andere Wereld tot ons via onze religie.

Alles wat de Kracht van de Wereld doet, geschiedt in een cirkel. De lucht is rond en ik heb gehoord dat de aarde zo rond als een bal is. Ook de sterren zijn rond.

Wervelstormen hebben enorme kracht, omdat ze in een cirkel bewegen. Vogels maken ronde nesten, want zij hebben dezelfde religie als wij. De zon beschrijft vanaf het moment dat ze opkomt totdat ze ondergaat een cirkel. De maan doet hetzelfde en beide zijn rond. Zelfs de steeds wisselende en terugkerende seizoenen vormen een grote cirkel. Het leven van de mens is een cirkel van kindertijd tot kindertijd en hetzelfde geldt voor de andere schepselen die door levenskracht bezield worden.

Onze tipi's waren rond als vogelnesten en ze stonden altijd in een kring, de hoepel van het volk, een nest met vele nesten waarin we van de Grote Geest onze kinderen mogen uitbroeden.

(source: Lame Deer)

26 mei 2010

Dolly Dots

Anita - Patty

Ria - Angela

Esther - Sjeel

Dolly Dots

Het is alweer 3 jaar geleden dat de Dolly Dots in Ahoy optraden. Ik was er en ik heb zo genoten. Vandaag gekeken naar de dvd. Ik zag Ria die helaas overleden is. Zo triest. Met een lach en traan gekeken. Op het laatst zag ik dat Ria door haar grote zoon werd opgetild. Wat een groep!

Mijn favoriet was Anita. Nog steeds! Maar wat een groep en een powerboost! Het was zo uniek, precies drie jaar geleden.

Ik heb ook eens een verhaal geschreven, heel erg gebaseerd op de Dolly dots! Ik noemde de groep Wild Roses. Het is geschreven in een bruine klapper,  ik heb het nog niet eens getypt op een typmachine. Wat een aparte tijd. Tuurlijk droomde ik ervan dat ik ooit een zangeres zou zijn :-) Dolly Dots!

 

Juli

De Zomer is Begonnen....

De zomer is begonnen en hete dagen en korte nachten zijn nu aan de orde van de dag.

De Zomervakantie is begonnen en inmiddels heb ik afscheid genomen van de kinderen die ik reed. Ik zal ze missen. Vooral een paar. Van sommigen kreeg ik ontroerende afscheidskadootjes. Natuurlijk gaf ik ze een kleine attentie.

Wanneer de school weer begint (geloof in de derde week van augustus?) zal ik voor een ander taxibedrijf werken. Die hebben de schoolritten dan.

 

Bijna de laatste dag of Juli

De laatste dagen luister ik naar de liedjes die ABBA heeft gemaakt en de oude muziek van voor ABBA. De covers die ik heb op cd en ik denk erover om de muziek weg te doen die ik niet mooi vind.

De dagen van Juli gaan voorbij en raak ze af en toe aan, kijkend naar de rimpel die dan over die dag verglijdt. Met een nachtdienst hier en daar en een fietstocht naar Doetinchem of een boekenmarkt en tuurlijk koffiemomenten met mijn beste vriendin J.

 

Augustus Amsterdam

http://www.canalparade.nl/

Voor het eerst dat ik dat meemaakte en het was zo leuk en gaaf.

Helaas regende het de hele dag. Vooral tijdens de botenparade en dat was niet leuk. Koud en nat naar huis.

23-8-2010

Buiten regent het of de zon schijnt of het is behoorlijk bewolkt.

Maar de zonnebloemen gaan gewoon hun gang

 

Zondag 5 September 2010

Na een nachtdienst en een paar uur slapen en een paar bakken koffie lekker naar Doetinchem gefietst. Het weer was mooi. Heerlijk. We gingen naar een open dag in Amphion, een gloednieuw gebouw.

Het is een (in mijn ogen niet mooi van buiten) groot hoekig gebouw

Tuurlijk was het leuk om eens achter de schermen te kijken. Van binnen is het gebouw erg groot en massief en erg rood.

vanaf de stage. De grote zaal.

Enorme gordijnen. Door de computer bediend.

een deel van de grote zaal vanaf de stage.

en een kijkje naar de stage vanaf de zaal.

http://www.nieuwamphion.nl/ http://www.amphion.nl

Daarna lekker op een terrasje gezeten met heerlijke chocolademelk met slagroom en wat lekkers natuurlijk. Dan op ons gemakje teruggefietst. Een heerlijke dag en ik voelde me (wat ik wel heb na een nachtdienst) niet katterig of vervelend moe.

24 September

Op Monumenten dag was ik een landgoed aan het bewonderen. Op de bordes zat een vrouw een harp te spelen en het klonk zo mooi! De wind liet de noten door de tuin dwalen en in mij ging een klik om. Een klik van herkenning, van "wat mooi" en "dat wil ik ook"

Helaas zou het wel bij dromen blijven want een harp kost wel een paar duizend euro. Het klonk echter zo prachtig!

Oktober

telkens een beetje

Sterven doe je niet ineens
maar af en toe een beetje
en alle beetjes die je sterft
't is vreemd, maar die vergeet je
het is je dikwijls ontgaan
je zegt ik ben wat moe
maar op 'n keer ben je aan
je laatste beetje toe


Toon Hermans

"De dood is een toestand van niet bestaan. Wat niet is, bestaat niet. Dus de dood bestaat niet."

De dood is een onomkeerbare toestand waarbij een voorheen levend organisme niet meer groeit, geen sprake meer is van metabolisme en geen actieve levensfuncties meer plaatsvinden (ademhalen, eten, drinken, denken, bewegen enzovoorts).

Wikipedia  

Afgelopen donderdag kreeg ik een telefoontje dat een dierbare is overleden. Dan staat toch je wereld stil. Natuurlijk was ze oud en je weet dat ze niet het eeuwig leven heeft. Maar toch. Opeens staat je wereld stil en heb je zoveel te regelen. Tussendoor werk je, ben je zelf grieperig en heb je allerlei verjaardagen. In koortsachtige dromen allerlei flarden over dood en loslaten en wat dood nu eigenlijk is. Wat is er na de dood?

Gevoelens van spijt, had ik, deed ik.... Voorlopig zijn mijn gedachten hier zo mee bezig. Afscheid nemen van iets waarvan ik dacht dat het nog lang niet hoefde. Onbeantwoorde vragen. Het verdriet. Doemgedachten. Alles doorwrochten.

Over de dood van de dierbaren om mij heen, mijn partner, kinderen en vrienden en familie. Over mijn dood.

Het is nu herfst. De bladeren vallen van de bomen en de herfst is mijn seizoen.

Leven en dood

Je wilt het geheim van de dood weten.
Maar hoe zul je dat vinden tenzij je zoekt in het hart van het leven?
De uil die alleen in de nacht kan kijken kan het mysterie van het licht niet kennen
Als je echt de ziel van de dood wilt kennen, open je hart dan voor het leven
Want leven en dood is een, zoals de rivier en de zee ook een zijn.
In de diepten van je hoop en je wensen, ligt de stille kennis van het gindse
En zoals zaden die dromen onder de sneeuw droomt jouw hart van de lente

Vertrouw op de dromen, want in hen ligt de poort naar de eeuwigheid
Je angst voor de dood is alleen het trillen van de schaapherder

als hij voor de koning staat die zijn hand oplegt om hem eer te betonen.
Hij zal het merk van de koning dragen en is dat niet vreugdevol?
Maar toch houdt hij zich meer bezig met het trillen van zijn angst
maar wat is de dood anders dan naakt in de wind te staan en in de zon te versmelten?
En wat is het ophouden van de adem anders dan vrij te zijn van de adem met zijn rusteloze eb en vloed,

zodat het omhoog rijst en God onbekommerd tegemoet kan gaan?
Alleen als je drinkt van de rivier van de stilte zul je inderdaad kunnen zingen.
En als je de bergtop bereikt hebt dan zul je beginnen te klimmen
En als de aarde je botten claimt pas dan zul je werkelijk dansen.
 (van Kahlil Gibran)

 

De laatste dagen van Oktober: het weer geeft regen, harde wind en zonneschijn. de laatste bloemen bloeien en ik zit te denken aan het leven en de dood. Over de vergankelijkheid en vaak voel ik me neerslachtig en zie mijn leven soms met andere ogen. Tussendoor schil ik de aardappelen, pruts een beetje achter de computer en regel de nalatenschap van W.

Het is moeilijk om de dag met volle vreugde te begroeten.

18 November

Net de laatste hand gelegd aan de verhuizing van de bomenhomepage. Door zoveel bomen heengeploegd en dat was zo heerlijk alhoewel het wel erg veel was. Ik mis de bomen wel! Het is herfst nu. Veel bomen zijn nu kaal en alleen de esdoorn zit nog prachtig in het blad!

Reclame Kreten:

Als je zo goed kijkt naar de reclame staat het wel voor 99% voor onzin. Kreten als Dermatologisch getest (en dat betekent: met betrekking tot de huidziekte). Oke, wat is dan de uitslag?

En het haar voeden tot in de puntjes. Klinkt prachtig maar hoe voed je iets wat dood is?

Hier het woord waar ik het meest haat: gepatenteerd. Even opzoeken en dan nog niet goed weten wat het precies is:

gepatenteerd komt niet voor als trefwoord.

gepatenteerd is 2 maal gevonden als synoniem van een ander trefwoord:

patent (zn) : gepatenteerd
onvervalst (bn) : authentiek, echt, gepatenteerd, oorspronkelijk, oprecht, puur, zuiver


Actieve ph waarden. Tja wat moet je daarmee? Heb je dan ook inactieve ph waarden?

Vond nog een leuke site: http://www.leukespreuk.nl/spreuken_reclame.htm

.. 4 december ..

Al twee dagen is Buffy weg. Er is geen spoor van haar. Ik ben bij de buren geweest en heb een tochtje langs schuurtjes gemaakt in de hoop dat ze daar zich heeft laten opsluiten. Niets. Zelfs mensen van een huis die te koop staat zijn op mijn verzoek naar het huis geweest om te kijken of ze daar soms zit... Niets.

Tuurlijk de melding aan dierenambulance en Amivedi gemeld. Had wel een beetje hoop dat de dierenambulance Buffy had gevonden.... Dit was niet zo en ik ben zo bang dat dit geen goed nieuws is, dat Buffy in handen is gevallen van een kattenmepper. In Terborg waar ik woon ben ik ook lang geleden poes Lisa kwijtgeraakt. Geen spoor...

Al twee dagen heb ik zo'n rot gevoel. . . . .

Morgen wil ik wat flyers ophangen. . . . . .

Lekker genieten in het zonnetje

En opeens kwam Buffy! Stil, koud en wat magerder en verlegen. Zo ken ik haar niet. Ze heeft even half op schoot gezeten maar nog niet gespind, iets wat ze normaal wel doet.

Ik ben zo blij haar weer terug te hebben, al vraag ik me af waar ze de laatste paar dagen heeft gezeten. Ze is nog niet de oude Buffy! Maar ik heb haar terug!

- - - - - - - - - -

6 december tijd 11.53

Buffy is nu bij de dierenarts. Sinds haar terugkomst zit er zo weinig "leven" in. Ze at slecht en lag af en toe in de vensterbank op een niet zo comfortable plek of op het buro en deed niet veel.  Nu ben ik het die wezenloos staart met mijn gedachten bij Buffy. Ze heeft een hartruis en koorts en erg slechte tanden. Daar wordt ze vanmiddag aan geholpen. Mijn gedachten zijn steeds bij haar, hoe ik haar kopje vasthield terwijl ze bloed aftapte... hoe ze beschutting zocht bij mij...het gekaaglijke miauwen in de auto... Vind het moeilijk nu positief te blijven!

7 december tijd 13.03

Nu ligt Buffy de hele dag op de muismat bij de computer. Gisteren heeft ze gelukkig wat gegeten, alleen vandaag nog niet. Ik heb het idee dat ze zich niet goed voelt maar dat is zo moeilijk te zeggen. Hoop dat ze vandaag wel wat gaat eten. Het staat klaar!

25 December

Fijne Kerst.

Buffy ligt nu lekker in de vensterbank boven de gaskachel en gelukkig is ze erg opgeknapt en vaak ook lief, met een ondeugende inslag. Een witte kerst! Ik geloof dat er nog nooit zoveel sneeuw is gevallen in mijn leven.

De Top 2000 begint vandaag.

 

30 december

Nog 1 dag te gaan en 2010 is voorbij en 2011 begint. Hoop dat 2011 een beter jaar wordt. Ik voel me niet zo happy in 2010. Gelukkig toch wat hoogtepunten en daar ben ik dan wel blij mee. Ik geloof dat we begonnen met sneeuw en het zal dit jaar wel eindigen met sneeuw. De winter begon al in de herfst.

Ik wens je een goed en geweldig 2011 met unieke kansen en geweldige geluksmomenten.