Mijn dagboek in 2008 

He He
He he. Eindelijk!
Aan het eind van 2007 en begin 2008 was deze website offline door een verhuizing wat helaas nogal wat problemen gaf. Ik ben meer dan 2 weken offline geweest! 
Nu eindelijk online en dan is het hardwerken om alles weer een beetje bij te werken.
Wat een rust he, deze dagboek van 2008. Ik vind het een prachtige webset!
 
7 Januari 
Iets meer dan 2 maanden is ze hier. Ik heb geprobeerd foto's van haar te maken maar het zwarte krijg je er maar moeilijk mooi op. 
Dit is Santi, een poes van ca 6-7 jaar
Ze is erg mooi en zacht, niet erg slim (heeft het kattenluik echt niet door) en ze vindt poezen (Buffy) niet leuk. Katers (Fido) kan ze beter hebben.
 
Santi (naar een voetballer- naam is verzonnen door de jongens) zat een jaar in het asiel. Ik wist niet dat ze meer problemen met poezen had (dat is niet verteld) en dit geeft nog best wel spanningen. Niet leuk. 
Santi blijft echt kijken naar Buffy. Houdt ze uren vol.
13 Januari
Net even een stukje Pink Floyd gezien (binnenkort de rest) Het Concert van 1994 Pulse waar ik bij kon zijn. En nog steeds die magie...
1994 was hun laatste wereldtoernee. Zullen ze ooit eens weer gaan toeren? De kans wordt echt kleiner, ieder jaar...

21 januari
Ben het afgelopen weekend bezig geweest met Sheira erop te zetten. Dat is nu gebeurd. Vooral toen ik met de laatste verhaal bezig was: Eve uit de sterren was erg emotioneel. Dan lees je over afscheid en denk je terug aan Kate, die blinde kat... Zucht
 
 
28 febuari
 Gisterenavond miste ik Truus mijn overleden kat opeens erg. Opeens was ze verlamd en ik heb haar toen in laten slapen.... Het was haar tijd nog niet. Er zat nog zoveel kracht in haar....
 
Van de week las ik dat de Dolly Dots een paar optredens geven in dit jaar. Ik heb het kaartje voor Arnhem in juni binnen:-)
Wat zal ik genieten...
 

5 maart

Het is koud de laatste tijd. Het vriest ook snachts. Maar in mijn tuin groeien de narcissen en de blauwe druifjes en de sneeuwklokjes gewoon door en zorgen voor wat kleur in de tuin. De narcissen zijn er en gaan ook al bloeien.

20 maart

Al zeker een paar weken ben ik erg verkouden. Dit wil maar niet overgaan. Het duurt al zo lang dat ik er hoofdpijn van heb gekregen. Bah.

Nog even en dan een paar daagjes vrij! Heerlijk. Paastijd. Het is nog wel grijs en regenachtig weer...

29 maart

Ik zou werken dit weekend maar dat gaat niet door. Al weken ben ik verkouden en voel me erg slecht, de zakdoeken fabrikant verdient goed geld aan mij:-) Nu is het erger. Begon gisterenavond. Pijn in borst en volgens mij heb ik ook koorts. Bah. Ik weet gewoon niet waar ik het zoeken moet. Ga weer naar bed maar kan niet slapen, opstaan is ook niets en de douche geeft maar weinig verlichting..

10 april

Vandaag gewerkt in de tuin. Veel zaailingen van de Berenklauw weggehaald. Jonge stokrozen verplant... Het was heerlijk maar ik werd er wel moe van. Een tijdje zomaar in de zon gezeten...

Heerlijk. 

28 april

Vandaag een mindere mooie dag. Jammer. Het was heerlijk om gisteren in de tuin koffie te drinken. De katten zijn ook veel buiten. Verder gaat zijn leven zijn gangetje met veel dagelijkse dingen. 

16 Mei

Gisteren heb ik op de markt veel planten voor in de tuin gekocht. Ze hadden daar zoveel voor niet al te veel geld en ik werd er gewoon hebberig van. Zwaar beladen ging ik naar huis en er werd flink geplant in de tuin. Ik weet dat veel ervan eenjarig zijn maar ze zijn zo mooi en nu heb ik de tuin veel fleuriger. Vooral de voortuin.

Ieder jaar koop ik margrieten. Ik vind ze prachtig. Ik heb ook een passiebloem gekocht die mooi tegen de voiliere kan groeien, dahlia's, jasmijn en een roos

Vandaag regent het. Deze foto heb ik net genomen. 

De lupine maakt zijn bloem al. Ik heb er twee. De ander wil nog niet zo erg. Verscholen onder ander groen zag ik de vogelkers en wist je dat kindje op moederschoot (die kan buiten) paarse bloemen heeft? De lavendel maakt zich al op om te bloeien en de hop klimt onvermoeibaar door. Ieder jaar is het weer een begroeting van de vaste planten. 

~5 juni~

Al een paar weekjes zit ik te denken om op deze homepage een verhaal over mijn tuin te maken. Zou je dat leuk vinden?

(zaterdag naar de Dolly Dots)

Over de Dolly Dots

Deze groep heeft het onderling altijd erg gezellig. En je kon je altijd met een meid indentificeren. Er is voor elk wat wils. Voor mij is de DollyDots een meisjesdroom. Dat bleek vorig jaar maar weer toen ze in de Ahoy in Rotterdam waren. Dat was zo gezellig en zo gaaf. En zaterdagavond 7 juni ook weer.

Ik heb in de jaren 80 een onafgemaakt verhaal geschreven, destijds gebasseerd op de Dolly Dots over een meidengroep die zelf de instrumenten kon spelen. Nu jaren later even snel weer doorgekeken en oh dat verhaal strookt echt niet met de werkelijkheid en wat naief was ik toen. Ik maak het verhaal niet af of schrijf het over omdat ik zelf jaren ouder ben. Dat verhaal speelde zich af ergens in de jaren 80.

Ik heb genoten van de Dolly Dots in Arnhem. Het was weer ontzettend gaaf en je ziet duidelijk dat die meiden het wel redden. Hun zingen, de dansjes. Het was weer heerlijk! Ze voelen zich echt thuis op het podium. Tuurlijk hebben ze de songs al wel 1000 keer gezongen maar nog steeds hebben ze girlpower...

Grandioos!

Tja, dat waren de Dolly Dots. Voor mij een belevenis van een meidendroom. Het was heerlijk.

4 Juli

~Werken~Eten~Slapen~

De laatste tijd ben ik druk bezig met werken en eten en slapen. Tuurlijk doe ik tussendoor ook andere dingen maar het voelt aan of ik alleen de drie dingen doe. Voel me best wel negatief door al die trieste dingen die in nederland en de wereld gebeuren. De vermiste kinderen, leed en pijn en verdriet... Voel me er helemaal niet lekker bij. Gelukkig wel wat positief nieuws: het dierentehuis (http://www.dierenthuis.nl) heeft uitstel gekregen van de gemeente Laarbeek. Als U kan probeer dit aub te steunen. Lees meer op hun website!

Dank je

25 juli

Eind juli inmiddels en tropisch warm. 

Al snel gaan we voor een korte vakantie naar Frankrijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de computer gaat missen. Een groot deel van mijn leven hangt eromheen. Hoezo verslaafd?

Als je nog op vakantie gaat! Fijne vakantie!

5 Augustus 

Soms hoop je dat de gouden dromen voor je liggen en heel soms gebeurd dat ook. Dat was voor mij in herfst 2005. Mijn boek kwam uit. Een week lang nam ik het overal mee naar toe. Met moeite heb ik het losgelaten. Geprobeerd aan promotiewerk te doen. Langs alle boekwinkels hier in de buurt, te gast in de plaatstelijke streekradio maar helaas het mocht niet baten. Queeste voorbij de horizon en Elusiterixa werd een van de duizenden boeken die het niet gered hebben. Dat doet pijn. Helaas. Op deze site staat het vervolg van Queeste voorbij de horizon wel als zipfile te downloaden. Zie menu. 

Nu 15 Augustus maar dit gaat over 14 Augustus. (kan zijn dat je dit niet wil lezen....)

Want dit was de dag dat ik nu 7 jaar geleden Fido en Truus nam. Beide katten heb ik helemaal uit Friesland gehaald. Met Truus zat het meteen goed. Ik kreeg toen met Fido geen band want ik liet die dag een taxi op mijn vingers vallen bij het wisselen van de band. Heb toen nog geluk gehad want voor het zelfde geld was ik drie vingers kwijt geweest. Die nacht heb ik echt veel pijn gehad, drie nagels verloor ik later, maar die nacht verdween Fido en pas na maanden zag ik hem weer en met veel geduld en eten kon ik hem aan mijn binden. Nog steeds is Fido bang maar af en toe knuffelt hij zoveel dat we weer voor een tijdje genoeg hebben.

Truus heb ik vorig jaar in moeten laten slapen. Ik mis haar nog steeds. Dat afscheid was zo onverwacht en absoluut niet gewild. En uitgerekend vandaag bij het planten van wat planten trof ik haar schedel aan. Dat was echt een moment dat ik even moest slikken. Aarzelend pakte ik het en veegde het zand eraf. Ik herinner me Truus (en alle andere overleden katten) zo goed... 

Wat is het lichaam van Truus toch snel verdwenen. Als ik dood ga is er helemaal geen herinnering aan Truus....Ik heb de schedel zolang (kon m niet meer in de grond stoppen maar weet ook niet wat ik er nu mee gaan doen) bij een plant gedaan. 

En gisteren was het vier jaar geleden dat Buffy bij ons kwam....

-Ik heb de schedel van Truus toch weer in de grond gestopt. Vol liefde...-

28 Augustus

Als ik buiten ben voel ik de herfst al in de lucht. Het is niet warm en de laatste zomerbloemen zijn nu bezig met bloeien. De laatste klaproos... de laatste knoppen van de goudsbloemen... Overal zie je nu spinnen in hun webben. Ja de herfst komt eraan.

Ik ben  weer in het gelukkig bezit van drie caviaas vanuit Stichting Cavia! Vrouwtjes dit keer. Het is alleen... ze moeten nog leren cavia te zijn. Ze zijn zo stil en rennen niet op eten af. Zo ken ik caafs niet. Ik heb ze nu een paar dagen. De meest witte "collectie" die ik heb gehad:-)

 

Wachtend op eten!27 september

Buffy de zwartwitte poes wordt steeds liever. Ruim 4 jaar is ze nu. Op de foto Fido en Buffy!

Met de caviaas gaat het goed. Ze zijn in de maand dat ik ze heb al meer losgekomen en niet zo bang meer. Het is echt leuk om ze te zien. Vaak liggen ze gezellig naast elkaar. Ja, ik ben blij met deze dames!

Nu is het 14 October. Vorige week naar de zeehondencreche geweest in Pieterburen. Tot zover heeft october mooie dagen maar vorige week zondag (5e) was het erg regenachtig. Voor mij het begin van een flinke verkoudheid. Ik ben daar nu nog druk mee bezig. Ik heb daar wel foto's gemaakt maar beschouw ze als mislukt want het regende erg. Het was erg indrukwekkend! Heb daar nog een kettinkje gekocht. Entree was slechts 3 euro! Alleen heel jammer van de verregende foto's en de verkouden Regina http://www.zeehondencreche.nl

Zaterdag 18 oktober

Ik heb gisteren in de voortuin gewerkt en veel werk verzet (dat is nog niet af) maar vandaag heb ik vooral spierpijn in de benen. Ik ben niet snel.

Het begint al donker te worden en ik zit nu opgefrist en ruikend naar kruiden bij de kachel

5 november

Vandaag reed ik als taxichauffeur steeds iedere zo'n tien minuten langs een weiland en eerst zag ik wat volwassenen (denk dat het mannen waren) bij een bruin paard (met een blauwe deken) in de wei dat lag. Viel me meteen op en ik wist dat dit niet klopte. Maar ik was al laat en probeerde in de spits geen tijd te verliezen.

Zo'n tien minuten later zag ik dat een man een groot zeil over het paard heenlegde. Het viel niet mee om zo'n groot dier te bedekken. Het begon te regenen...

Toen ik er weer langs reed zag ik een meisje knielend in de regen bij haar dode paard zitten, in een hoek van het weiland en het begon harder te regenen. Dat was zo aangrijpend.

Terwijl ik verontschuldigde aan de mensen dat ik te laat was en het gezeur van vele kanten over me heen liet gaan wist ik dat bij ons alleen wat tijd verloren is gegaan. Dat meisje had haar grote vriend verloren....

5 December

Een nieuwe dagboek staat al te wachten voor 2009. Nog een kleine maand en het is zover....

Ik werk zoals ieder jaar weer met de kerst en oud en nieuw.

Ben vandaag begonnen met het verkouden worden. Ik heb keelpijn. Niet leuk. 

Nu maar hopen dat het niet doorzet...

Het is koud buiten en Fido die normaal buiten leeft, zit nu bij mij en hij geeft toch geweldige kopstoten en klauwt met zijn nagels in mijn been. Auw.

19 december

Hier is de crisis goed te merken. Het maakt me vaak depressief, slecht kunnend slapend en veel kopzorgen.

Ik hoop dat ik nog wat uren kan maken dit jaar als taxi. Veel vaste ritten zijn vanwege de vakantie er niet meer. Volgend jaar weer.

Met het dierenthuis gaat het helemaal niet goed. Lees zelf maar: http://www.dierenthuis.nl/

Ik denk dat 2008 slecht afsluit en 2009 niet veel goeds brengt. We wachten af...

31 december

De laatste woorden in deze mooie agenda.  Terwijl ik dit schrijf verstoppen alle katten op Fido na zich en er wordt ondanks de kou stevig geknald.

De laatste songs van de top 2000 hoor ik nu via de computer.

Ik ben nu bezig met het veranderen van de website voor de tuin pluk de dag.  Ik vorder maar moeizaam. Windows geeft me veel hoofdzorgen en ik hoop volgend jaar overte kunnen stappen op linux.

Morgen werken.

Gelukkig 2009Een dagboek is een autobiografisch geschrift, waarin, vaak van dag tot dag, in chronologische volgorde, wordt opgetekend wat de schrijver meemaakt, denkt, waarneemt of overweegt. Dit in tegenstelling tot de autobiografie, die gebeurtenissen achteraf beschrijft. Vaak is het dagboek iets intiems en persoonlijks, wordt het zelfs voorzien van een slot en komt het in principe nooit onder ogen van iemand anders dan de auteur.