Free DHTML scripts provided by
Dynamic Drive

 

Nederlands

Frank van Rijn
Onze wandeling wordt bekroond meteen waterval waarvan de naam bijna net zo mooi is als het vallende water zelf: "Nam Tok Haew Suwat". Je doet er precies zolang over om die naam uit te spreken als dat het ware er over doet om de 25 meter te vallen die deze Nam Tok hoog is.Emoties zijn bijzondere vormen van motivatie. Soms zijn zij de krachtige drijfveren die ons opzwepen tot fantastische prestaties. Zij kunnen ook meesluieren in negatief of asociaal gedrag. Denk aan de kracht van jaloezie of hebzucht. Emoties kun je zien als het resultaat van de interpretatie van waarnemingen die we doen zowel van de buitenwereld als van ons eigen lichaam Emoties zijn nuttig. Ze kunnen energie leven om tot goede prestaties te komen en gewenste doelen te halen.
Ik parkeer mijn fiets en wil voorlopig geen kilometer meer fietsen wil er ook nog niet aan denken terug te moeten naar de echte wereld. Ik blijf nog heel even weg van de wereld.
en dan is er koffie
Ze kijkt Marion aan. Ze ziet geen spoor van warmte in haar ogen. Ze draait zich om en loopt weg. Dus er is niemand. Daar komt het op neer. Er is niemand.

Gijs van Middelkoop
Waarom vraag ik eigenlijk nog naar routes? Een minuut na de uitleg, wat zet ik, twee seonden erna, ben ik alles weer vergeten. Ik heb me er inmiddels al bij neergelegd, dat dwalen vermoedelijk altijd een onwrikbaar en onvermijdelijk onderdeel van mijn leven zal blijven.


Dick Laan
Op de tafel van de vader lag een mooie houten liniaal, dat was een recht latje met allemaal cijfertjes erop en draar trok de vader mooie rechte lijntjes mee in zijn schrijfboeken. Pinkeltje was boven op die tafel geklommen en wandelde daar een beetje rond.Al vroeg waren we de volgende dag uit de veren of beter gezegd in de veren van onze zadels. Evenals de ochtenden van de voorgaande dagen was de hemel schoon en diepblauw. De goede gravelweg klom recht en iet erg steil op de zuidzijde van de krater af, waarin zich een grote bres bevond. De camping, die we naar 12 km fietsen bereikten, bestond uit slechts een paar vlak gemaakte en van keien gezuiverde stukjes terrein, juist groot genoeg om er een tentje op te zet, zodanig dat je 's nachts niet te veel oneffenheden onder de slaapzak had.

Harry van Rijn,
Harry van Rijn. Beste Harry. Brieven aan mezelf

En toen je nadacht over de afgelopen jaren stelde je ook vastdat je helaas heel weinig of zeg maar bijna niets had ervaren van de liefde van een vader en een moeder. Maar eigenlijk had je tot dat moment wel twintig vaders en moeders gehad in vorm van groepsleiders, onderwijzers en leermeesters. Goede en slechte. Maar gelukkig het meest mensen die je positief hadden begeleid.

Lex Harding
Terug in het hotel duiken we nog een keer het zwembad in, checken uit en zeggen het luxe leventje van de afgelopen dagen vaarwel. Hotel Mena House, je was erg duur maar ook geweldig. We maken nog een foto van de auto met de piramides op de achtergrond en dan on the road, destination unknown. En weer heb ik het gevoel dat de reis nu pas echt begint.


Hans Peter Roel
In de vlindertuin ga ik op een blok hout zitten. In de verte komt tot mijn verbazing Suzanne aanlopen. Ze zit er ongewoon uit, onopgemaakt en haar lange blonde haar zit rommelig, maar haar natuurlijk schoonheid maakt dat ze zelfs onopgemaakt een prachtige vrouw is. Suzanne kust me en komt naast me zitten. We genieten stitlzwijgend van de opkomende morgenzon, terwijl de bloemen zich openen en de eerste insecten tevoorschijn komen. De natuur is een grote bron van geluk en troost. Hoe kon ik dat vergeten?

 
Haar stem trilde zo, dat hij haar opnieuw aankeek. Kwetsbaarheid. Die stond in haar ogen te lezen. Kwetsbaarheid en een vleugeltje paniek. Geen van beide had hij verwacht.

Nog eens de slaapkamer rondkijkend, wenste hij dat hij niets meer was dan de zwerver die Charity in huis had genomen om karweitjes voor haar te verrichten. Als dat zo was geweest, had hij misschien het recht gehad haar liefde te beantwoorden. Zoals de zaken er nu voor stonden, kon hij alleen zijn best doen om haar te helpen.


Als ik ontwaak vriest het in  de binnentent. Min de hoogtemeter. En dat in de  "warme" binnentent. Het ontbijt vindt even later staand en zwijgend plaats. Gelukkig schijnt wel de zon.


Hoe moeilijk is het om je gedachten echt stil te zetten? Voor mij is het bijna onmogelijk. Met gesloten ogen en het Ki-stroom probeer ik aan het niet te denken. Oefening baart kunst. Het lukt me steeds beter en ik open weer mijn ogen. De gedachten lossen langzaam op  en ik geniet van de stilte en het prachtige uitzicht.


Het schrijfproces gaat moieteloos. De woorden lijken boven de rivier te hangen, terwijl ze daar rustig afwachten totdat iemand ze naar zich toe trekt en ze opschijft. Het klinkt idioot, maar zo voel ik het. Woorden hebben altijd bestaan; ze geven vorm aan onze gedachten en onze gevoelens.Een beetje gedesillusioneerd fietsen we weg bij de tempel, en via een kronkelende weg rijden we een hoge heuvel op, naar het Nishipark. Daar staan meer dan duizend kersenbomen glorieus te pronken met hun roze bloesems, en bovendien is het er stil.


Wie de kleding van Maxima volgt, ziet al snel dat zij er meerdere gaderobes op na houdt.


Samen staan we sterk. Bomen zijn heel sociaal ingesteld en helpen elkaar heen en weer. Maar dat is voor een succesvol gestaan in het eco-systeembos niet voldoende. Elke boomsoort probeert meer ruimte te veroveren, zijn prestaties te optimalisteren en daardoor andere soorten te verdringen. Naast te strijd om het licht is het de strijd om wat waarmee de race uiteindelijk wordt beslecht.


Ze hoorde het kraken van de bovenste straptrede, gevolgd door de verklikker tik van van de trouwring tegen de trapleuning. Haar spieren spanden zich zoals ze deden bij de bekende geluiden. Het maakte geen verschil hoe vaak ze ze had gehoord. Ten slotte hoorde ze de deur van de slaapkamer achter zich in het slot vallen en het krassende geluid van de oude koperen sleutel in het slot.


Charlotte hield van de lente in Alaska. Ze genoot van de lengede dagen die steeds langer werden tot het alleen nog maar licht was.Resoluut liep hij naar de grote eikenhouten tafel en begon te bladeren in het alchemistische handboek van de astrologie.


De cacaoboon heeft door zijn natuurlijke gehalte het hoge vetgehalte van tot circa 55 procent. Verder bevat de boon 11 tot 14 procent proteinen, circa 9 procent vezels, 7,5 procent zetmeel, 6 procent looizuren, 2,6 procent mineralen en 5 procent water.


Vriendschap met onszelf is van het hoogste belang, want zonder dat kun je geen vrienden zijn met wie dan ook ter wereld.
Eleanoor RooseveltEven weifelde Tom. Hij meende zeker te weten dat ze die kant beslist niet uit moesten. Toen besloot hij op het instinkt en de speurzin van Snuf te vertrouwen. Zo vlug mogelijk ging hij achter de hond aan.

Lees nu:Engels
JRR Tolkien
Painstakingly restored from Tolkien’s manuscripts and presented for the first time as a continuous and standalone story, the epic tale of Beren and Lúthien will reunite fans of The Hobbit and The Lord of the Rings with Elves and Men, Dwarves and Orcs and the rich landscape and creatures unique to Tolkien’s Middle-earth.

The tale of Beren and Lúthien was, or became, an essential element in the evolution of The Silmarillion, the myths and legends of the First Age of the World conceived by J.R.R. Tolkien. Returning from France and the battle of the Somme at the end of 1916, he wrote the tale in the following year.

Essential to the story, and never changed, is the fate that shadowed the love of Beren and Lúthien: for Beren was a mortal man, but Lúthien was an immortal Elf. Her father, a great Elvish lord, in deep opposition to Beren, imposed on him an impossible task that he must perform before he might wed Lúthien. This is the kernel of the legend; and it leads to the supremely heroic attempt of Beren and Lúthien together to rob the greatest of all evil beings, Melkor, called Morgoth, the Black Enemy, of a Silmaril.

In this book Christopher Tolkien has attempted to extract the story of Beren and Lúthien from the comprehensive work in which it was embedded; but that story was itself changing as it developed new associations within the larger history. To show something of the process whereby this legend of Middle-earth evolved over the years, he has told the story in his father's own words by giving, first, its original form, and then passages in prose and verse from later texts that illustrate the narrative as it changed. Presented together for the first time, they reveal aspects of the story, both in event and in narrative immediacy, that were afterwards lost.

Debbie Macomber

I dont know how long I sat in my car with my forehead resting against the steering wheel. I was embarrassed and shaken, and it wasnt only from the accident. My marriage was over. I thought I was ready, more than ready. The reality of it hit me full force; a deep sens of loss and unreality swamped my senses.

Alaska Home

The flickering light from the fire revealed her astonished expression. "Nothing I say will make any difference? "he asked. "Then try this on for size.  l love you, Chrissie Harris. I've loved you half my life."

Bill Bryson

Now here's a thougth to consider. Every twenty minutes on the Appalachian trail, Katz and I walked futher than the average American walks in a week. For 93 per cent of all trips outside the home, for whatever distance of whatever purpose, Americans now get in a car
Debbie Macomber
The evening was even worse than she'd anticipated. As soon as she was inside her apartment, she leaned against the door and grabbed her phone, praying Sam had left her a text message or called.
He hadnt, and it felt as if her  heart had sunk to the level of her ankles.


Wild plants co
ntain more goodness than cultivated plants. I realised this because they are growing where they want to grow. Just as I would give my best if I was doing something I wanted to do rather than if I was forced to do it.A spell to store and control lightning
directions: place one piece of wool an a flat surface and lie the rod across it. Holding the charm of Mjolnir in your left hand, use the second piece of wool to rub the rod while saying the following
Fill me with the warmth of Thor
And banish the wicked
As Odinsson bannished Jormungandr
On the evey of Ragna rok
Honestly, this is a little uch. Couldnt touch doorknobs on dry days for months after casting this, but I save a fortune on batteries. -W
The wiccan rede
Ride the Wiccan Law ye must,
in perfect love, in perfect trust.
Eight words the Wiccan Rede forfill; An ye harm none, do as ye will.
And ever mind the Rule of Three
What ye send out, comes back to thee
Follow this with mind and heart,
and merry ye meet, and merry ye part.
And he was right Palm Cove was lovely - really quite astonishingly so It was a purpose-built village inserted with some care into a strech of tropical luxuriance beside a curving bay. On one side of the beachside road stood lowrise hotels and apartments, a few cottages and a scattering of bars, restaurants and shops, all disreetly obscured by palms, spreading fronds and flowering vines, and on the other was a palm-lined walk overlooking a smooth golden beach and the sea.


ABBA

It was during these choir sessions that the magic would happen, when Agnetha and Frida somehow combined to create what is sometimes reffered to as ABBA's third voice, the blend between the two coices resluting in antional sound; a unique voice it itself


The door closed, and the carriage started forward, finally moving at a steady pace now that we'd cleared the stops and starts of the city. I exhaled, all the tention melting out of me as I so the seat. I dared a brief glance at Cedric but couldn't read his expresson or intentions. All I could hope was that maybe, fially, i'd be free.
I focus on him, For once not judging me, for the first time not laughing at me. I didnt realise it was his respect that I wanted so much, but I know now that it was, that without our ever speaking I know this because, despite the rerror that's inside me over what is about to come, I am satisfied.
I focus on Carrick, even as Tina and Bark come to take me away. I watch him, still strong and silent, like the rock was named for.


When I was a child, my mum was always obsessed witht he sun. Not by the sunset that signalled the end of the day, but by the sunrise that brought about the miracle of the new day.
"You ready?" Bianca asks, the alarm still in het eyes. The message being: you better be.
"Yes", Laura says.
"Cool". She lifts her walkie-talkie to her mouth. "Lyrebird on the move".
Laura stands on the stage, the audience's welcoming applause dies down and it's silent.
My rest might have been bliss, only a sad heart broke it. But the next day, Want come to me pale and bare. Long after the little birds had left their nest; long after the bees had come in the sweet prime of day to gather the heath-honey before the dew was dried~when the long morning shadows were curled, and the sun filled earth and sky ~I got up and I looked round me.Reading: 


 

You know my heart in every word
That comes from deep within
Yet I need to write it down
To know just where I've been
 
Surrounding you with all my love
As pen and paper meet
Showing you and all the world
The love that is complete
 
I close my eyes and write the song
The words I write with love
I rhyme them in a gentle beat
The words with meaning of
 
Love that lasts so endlessly
As every word appears
Created in these sentiments
In music of the spheres.
 
Copyright May 15, 2010
 


 

          
         

 Unfortunally Moon and Back is gone now....